Prognoza meteo weekend 9-10 februarie. Cum va fi vremea

Vremea va fi una ca de primăvară, prognoza meteo anunță temperaturi ridicate. În Capitală, temperaturile se mențin peste limita normalului.

Potrivit vremea.ro, Sâmbătă vremea va fi frumoasă aproape peste tot, doar dimineață în zonele depresionare urmând să existe condiții pentru apariția temporară a ceții.

Vântul va suflă slab în cea mai mare parte a teritoriului, cel mult slab până la moderat pe litoral și pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor fi situate în general între 1 și 6 grade în Transilvania, Maramureș și Moldova (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei) și 4-9 grade în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Duminică vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă a anului.

Cerul va fi mai mult senin aproape peste tot, cu excepția depresiunilor intramontane, unde din nou vor există condiții de apariție a ceții.

Vântul va suflă slab până la moderat în vestul extrem al țării și mai mult slab în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 9 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 8-13 grade în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 6-11 grade în Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în extremitatea nordică a regiunii.

București

Cerul va fi parțial noros, temperaturile se vor încadra între 6°C și -4°C. Vântul va sufla cu 8 km/h dinspre V: cerul va fi senin pe tot parcursul nopții.

Nu sunt anunțate precipitații. Temperaturile ridicate vor mai zăbovi în București și la începutul săptămânii viitoare.

Duminică, temperaturile continuă să crească, ajungând la valori de 10 grade Celsius. Luni, temperaturile vor crește până la 12 grade Celsius.

La munte

Cerul se anunță parțial noros, dar nu sunt așteptate precipitații. Vântul va sufla slab, cu 3 km/h dinspre V. Temperaturile se vor încadra între 4°C și -6°C.

Duminică temperaturile ating 10°C, atmosfera va fi însorită.