Prognoza meteo pentru weekend! Cum va fi vremea în perioada 22-24 februarie. Iarna se întoarce

Meteorologii anunță temperaturi în scădere, nonsori la munte pe tot parcursul intervalului.

De vineri, 22 februarie, începe frigul, iar în a doua parte a zilei apare gerul în nordul și centrul țării, iar în estul Transilvaniei se ating chiar și minus 20 de grade Celsius.

Se anunță precipitații și aer rece la munte și în Bucovina. Sâmbătă, 23 februarie, vremea continuă să se răcească, iar temperaturile scad treptat și o să avem maxime negative cam peste tot.

În prima parte a zilei și noaptea, va fi ger, iar la amiază vom fi surprinși de soare cu dinți și un vânt tăios în regiunile estice.

Prognoza meteo pentru weekend, 22-24 februarie

Duminică, 24 februarie, vremea va fi rece, chiar dacă temperaturile mai urcă puțin. Gerul continuă în centru și nord, iar vântul continuă să sufle cu putere în est și la munte. Cel mai frig va fi în depresiuni, acolo unde se va atinge temperatura de -20 de grade Celsius, iar în rest până la -14 grade Celsius.

Vântul va sufla cu o putere între 50-60 kilometri pe oră în zonele joase și de până la 80 de kilometri pe oră la munte.

Veștile bune apar tocmai la finalul lunii februarie și în primele zile din martie, când ne vom bucura de temperaturi mai mari decât în mod normal.

Totodată, este posibil să mai fie câteva episoade, însă izolate, de iarnă între 1 și 8 martie, cu ploi, lapoviță și ninsoare.

În Capitală, vremea va continua să se răcească, iar cerul va fi mult mai noros. Temporar se vor semnala precipitații, sub formă de ploaie, în prima parte a zilei, iar seara, în special sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul se va intensifica dramatic. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade Celsius, iar cea minimă de -7…-6 grade Celsius, probabil chiar mai scăzute în zona preorășenească.