Prognoza meteo până pe 22 noiembrie. Vremea se schimba radical

Temperaturile vor scădea, ajungând la valori mai reci decât în mod normal pentru această perioadă. Totodată, precipitațiile vor fi abundente.

Luni, vremea este însorită în majoritatea țării, iar temperaturile maxime ating și valori de 19 grade Celsius.

Vremea va fi frumoasă și marți, iar temperaturile vor reuşi să urce până la 20..21 de grade Celsius în regiunile sudice şi sud-estice.

După lăsarea întunericului, un nou val de ploi, posibil însemnate cantitativ, va pătrunde prin nord-vestul teritoriului şi până miercuri seară va traversa aproape toate zonele.

Din loc în loc se vor semnala viteze ale vântului de până la 85 km/h. La altitudini foarte mari sunt aşteptate rafale de peste 100 km/h şi ninsori, aşa că stratul de zăpadă depus va fi viscolit.

Până în prag de weekend, valorile termice vor scădea accentuat şi nu vor mai trece nicăieri de 14 grade.

Cum va fi vremea până pe 22 noiembrie

Până în 29 octombrie, vremea va fi mai rece decât ar fi trebui să fie în această perioadă, mai ales în zonele de munte, iar precipitațiile vor fi în general în limitele normale. Va ploua abundent

La nivelul întregii țări regimul termic se va situa în general sub cel normal al perioadei, iar în zonele montane abaterea termică va fi mai pronunțată.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi excedentare.

Vremea 29 octombrie – 5 noiembrie

Vremea revine la valori termice normal, se mai încălzește, dar va ploua mai mult.

Valorile termice vor fi apropiate de cele climatologic normale în estul și sud-estul României și vor fi ușor mai coborâte în rest. Precipitațiile estimate a se înregistra în acest interval vor fi ușor excedentare în regiunile montane și în general apropiate de normalul perioadei în rest.

Vremea 5 – 12 noiembrie

Vreme caldă în a doua săptămână a lunii noiembrie, cu temperaturi mai ridicate decât este normal, iar ploile vor fi cele normale pentru această perioadă.

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât normele climatologice specifice perioadei în regiunile estice și de sud-est, iar în rest vor fi în general normale. Regimul pluviometric va fi în general normal pentru această perioadă la nivelul întregii țări.

Vremea 12 – 22 noiembrie

Vremea va fi în normele perioadei, atât din punct de vedere al temperaturii, cât și al precipitațiilor.

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei, posibil ușor mai ridicate în estul și sud-estul țării

.Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în această săptămână vor fi în general apropiate de cele climatologic normale la nivelul întregii țări.