Prognoză meteo actualizată pentru Paște! Schimbare anunțată de meteorologi

Agenția Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru prima și a doua zi de Paște, dar și pentru minivacanța de 1 Mai!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme rea pentru jumătate de ţară, valabilă de mâine, de la ora 15.00, până duminică, ora 4.00.

De asemenea, de sâmbătă, ora 12.00, până duminică dimineata, în majoritatea regiunilor este valabilă o informare meteo de instabilitate atmosferică.

Prognoza ANM spune că duminică, în prima zi de Paşte, vor fi nori şi ploi din loc în loc în nordul, centrul şi estul ţării, de asemenea pe la munte. Totodată, în partea de sud-est vor fi mai multe ore cu soare şi temperaturi maxime între 14 şi 25 de grade Celsius.

Pentru Capitală, meteorologii estimează câteva înnorări mai ales în prima parte a zilei, când există condiţii ca trecător să plouă usor.

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) și, posibil, și în după-amiaza zilei de duminică (28 aprilie), probabilitatea de a se semnala intensificări ale vântului.

În restul intervalului, va predomina o vreme frumoasă și caldă, cu maxime de 25…27 de grade, sâmbătă și în jurul a 23 de grade, duminică.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, temperatura va scădea spre 11…12 grade.

Noi va dorim sarbatori fericite!