Prima reacție a Simonei Halep după victoria din sferturile Miami Open

Jucătoarea Simona Halep a declarat, miercuri, după calificarea în semifinalele turneului de la Miami, că are mari șanse de a reveni numărul 1 WTA dacă va juca cel mai bun tenis al său.

“Este o atmosferă frumoasă aici. Va fi o provocare pentru mine să joc în semifinalele turneului de la Miami și poate voi reuși cel mai bun rezultat al meu aici.

Următorul meci va fi foarte important, dar eu voi fi pregătită. Voi încerca să mă bucur de atmosfera aceasta frumoasă, de la Miami, este întotdeauna o plăcere să joc aici”, a declarat Halep, după meci.

Întrebată dacă se gândește din nou la numărul 1 mondial, Halep a răspuns: “Este departe. Trebuie să câștig acest turneu pentru asta, însă nu mă voi concentra pe asta.

Dacă voi juca cel mai bun tenis al meu, am mari șanse de a reveni numărul 1 WTA. Însă, nu asta este principalul meu obiectiv. Vreau să-mi găsesc ritmul, să-mi ating cel mai bun nivel și să practic cel mai frumos tenis”.

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, miercuri, cu 6-4, 7-5, pe jucătoarea chineză Qiang Wang, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 18, calificându-se pentru a doua oară în semifinalele turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami.

Într-un meci incredibil, Halep a fost nervoasă, şi-a certat staful, a pierdut cinci ghemuri la rând, a salvat trei mingi de set, în al doilea set, reuşind totodată să câştige şase ghemuri la rând. Ea mai are nevoie de o victorie la Miami pentru a reveni pe locul I WTA.