Invata sa faci Cheesecake cu vișine – O rețetă fără coacere, simpla si usoara

Prăjitura aceasta este preferata familiei mele si se prepara usor.

De ce ai nevoie:

Pentru blat:

300 g biscuiţi simpli

200 g unt topit

2 linguri zahăr

1 zahăr vanilinat

Pentru crema de brânză:

500 g brânză proaspătă de vaci

400 g frişcă lichidă

1 zahăr vanilinat

4 linguri zahăr

2 plicuri gelatină albă mărunţită

2 plicuri gelatină de fructe

Cum se prepară?

Biscuiţii se macină, se adaugă untul topit , zahărul, 1 vanilinat şi se omogenizează.

Într-o formă de tort cu marginile detaşabile ( diametru cca. 25 cm) se aşează compoziţia si se nivelează apoi se pune la frigider timp în care se prepară crema.

Gelatină albă mărunţită se prepară după instrucţiunile de pe plic.

Într-un vas se mixează brânza cu zahărul si zahăr vanilinat până devine o cremă, se adaugă treptat gelatina şi apoi frişca bătută.

Crema obţinută se toarnă peste blatul de biscuiţi, iar deasupra se pun visinele din compot, dar fara samburi, apoi gelatina de fructe (se prepară după instrucţiunile de pe plic) şi se pune la frigider pentru 3-4 ore. Ideal este să stea peste noapte.

Cheesecake din doar 3 ingrediente

Ai nevoie de:

3 oua

120g ciocolata alba

120g crema de branza

Mod de preparare:

Separa ouala – albusurile de galbenusuri si lasa albusurile sa stea la frigider. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius.

Topeste ciocolata la bain-marie, apoi bate albusurile pana devin o spuma tare.

In ciocolata topita, adauga crema de branza. Amesteca din nou foarte bine. Ia ciocolata de pe foc si amesteca aici galbenusurile.

Apoi, adauga 1/3 din albusurile batute spuma si amesteca din nou foarte bine. Treptat, adauga si restul de albus batut, putin cate putin.

Intinde niste hartie pergament si unge-o bine cu ulei sau unt. Pune compozitia tortului intr-o tava rotunda si foloseste hartia pergament pe post de perete, astfel incat sa desprinzi usor cheesecake-ul cand e gata. Pune totul la cuptor pe o tava in care ai turnat apa fierbinte.

Lasa cheesecake-ul sa stea 15 minute la cuptor, la 170 grade Celsius, dupa mai lasa-l 15 minute la 160 grade Celsius, dupa care opreste caldura si mai lasa-l sa stea alte 15 minute. Lasa-l sa se raceasca complet inainte sa-l servesti.