Prajitura cu blat de nuci, blat de cacao si crema de lamaie – delicioasa si aromata

Pentru a o pregati, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

4 albusuri

150 g zahar

150 g nuci macinate

5 linguri de faina

2 linguri de nuci taiate marunt

un pliculet praf de copt

Ingrediente pentru blatul cu cacao:

3 oua

150 grame zahar

6 linguri de apa

2 linguri de cacao

un pliculet praf de copt

200 grame faina

Ingrediente pentru crema:

4 galbenusuri

150 g zahar

2 linguri de faina

sucul si coaja de la o lamaie

150 g unt cu 80% grasime

Ingrediente pentru decor: 2 linguri de nuci macinate

Cum se prepara?

Prepararea blatului de nuca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana devin o spuma tare, asemanatoare cu o bezea.

Se incorporeaza in compozitie nucile macinate, nucile tocate, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine cu o spatula.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea 20×35 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace circa 30-35 de minute in cuptorul preancalzit la 180 grade Celsius. Dupa ce blatul este copt se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar.

Preparare blatului de cacao.

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se spumeaza. Albusurile se mixeaza spuma si se amesteca cu galbenusurile. Se adauga in compozitie apa, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Se omogenizeaza bine ingredientele si se toarna compozitia intr-o tava de 20x30cm, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

Se coace circa 30-35 de minute in cuptorul preancalzit la 180˚. Dupa ce blatul este copt se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar .

Prepararea cremei. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema omogena. Se adauga in compozitie faina, sucul de lamaie si coaja rasa de lamaie.

Se amesteca bine si compozitia rezultata se fierbe la bain marie, amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce este suficient de ingrosata se ia de pe foc se lasa la racit, si cand este suficient de rece se adauga untul taiat cubulete si se mixeaza pana se obtine o crema fina.

Asamblarea prajiturii:

Blatul de nuca se taie cu grija in doua foi egale. Din blatul de cacao se taie o foaie subtire. Se aseaza pe un platou prima foaie din blatul de nuca.

Peste blatul de nuca se intinde in strat subtire crema de lamaie si se niveleaza cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Peste crema de lamaie se aseaza foaia de blat din cacao, se apasa usor cu varful degetelor.

Peste blatul de cacao se intinde in strat uniform crema de lamaie, si peste crema de lamaie se aseaza a doua foaie din blatul de nuca.

Peste ultima foaie se intinde restul de crema si se presara uniform nuca macinata. Prajitura se da la rece pentru 2-3 ore apoi se poate portiona. Blaturile nu se insiropeaza fiindca se vor inmuia de la crema.