Ovidiu Avădanei, elevul roman care a fost declarat campionul olimpiadelor de matematica din Europa

Elevii romani sunt printre cei mai buni din lume, iar acest lucru se vede de fiecare data cand participa la un concurs international, pentru că vin acasă cu premii. Indiferent de ce concurs este vorba, elevii nostri reusesc sa se faca remarcati.

Deși sistemul nostru educațional este atat de criticat în Romania, elevii nostri sunt extrem de buni si apreciati. Este adevarat ca este si meritul parintilor care au grija ca acesti copii sa invete si sa faca tot ce este nevoie pentru a ajunge oameni in viata.

Studenții din diferite țări au concurat la Olimpiada Internațională de Matematică. Competiția a avut loc la Iași.Marele premiu a fost asigurat de un student român din Iași. Numele lui este Ovidiu Neculai Avadanei și el a fost singurul student care a primit punctele maxime.

Echipa română a câștigat și patru medalii de aur, medalii de argint și bronz. Universitatea “Gheorghe Asachi” din Iasi a organizat concursul pentru al doilea an consecutiv.

Au participat studenți din țări precum Argentina, Bulgaria, Republica Cehă, Rusia și Turkmenistan.Concursul a durat 5 ore în care elevii au trebuit să rezolve 4 probleme de matematică cu o dificultate foarte mare.

Ovidiu a fost desemnat elevul anului la Gala Excelenței în Educație, datorită performanțelor obținute la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale la care a participat.

Să sperăm că acesta va fi doar începutul pentru tânărul băiat și că de acum înainte vom auzi cât mai multe reușite de la el.Noi îi urăm mult succes în continuare și fie ca viața să-l îndrume numai pe drumul reușitei.