”Omul anului 2018”, în România! Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu au strâns 10 milioane de euro pentru un spital

Ele sunt Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, cele două femei care au pus bazele primului spital de oncologie pediatrică din România

Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu au înfiinţat asociaţia care finanţează construirea primului spital care va trata copiii bolnavi de cancer, din România. „Omul anului 2018” este o distincţie ce merită acordată lor, fără dubii, pentru că şi-au dat demisia de la job-urile lor pentru a ajuta copii suferinzi şi munca lor dă rezultate.

„Asta am învăţat noi: trebuie să începem să facem lucruile de jos şi să împingem societatea înainte. M-aş bucura ca oamenii să ceară şi mai mult de la autorităţi. Ne place, nu ne place, acest spital e o palmă dată statului român şi tuturor guvernelor care, de 29 de ani, nu au reuşit să construiască un spital de la zero.

Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu au strâns 10 milioane de euro pentru spitalul de oncologie pediatrică
Unii oameni ne spun că o să-l donăm statului şi o să se aleagă praful. Nu, nu o să se aleagă praful. Am făcut multe proiecte – ele funcţionează bine în continuare.

Nu o să fie perfecte de la început şi asta ţine de noi toţi. Pacienţii, cetăţenii, medicii– cu toţii trebuie să punem umărul să facem un sistem care să meargă fără cusur”, a spus Oana Gheorghiu.

Până acum, au fost făcute donaţii în valoare de 10.000.000 de euro, iar după ce va fi gata, spitalul va trece la stat, deşi a fost construit din fonduri private, pentru că Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu vor ca toţi copiii să beneficieze de tratamentul necesar, fără oprelişti.

Ce va avea spitalul construit de Asociaţia Dăruieşte viaţă:

Radioterapie: două buncăre la subsol plus spaţii de pregătire a pacienţilor;

Spaţiu pentru un nou RMN şi un nou CT, cu spaţii dedicate anestezierii pacientului copil; Oncologie – ambulator şi internare continuă (parter şi etaj 1);

Hemato-oncologie: 5 camere sterile (etaj 2);

Chirurgie (etaj 3);

Neurochirurgie (etaj 4);

Terapie intensivă (etaj 5);

Bloc operator cu 8 săli de operaţie (etaj 6);

Spitalul va avea 200 de paturi.