Oficial! Minivacanță de Paște și de 1 Mai! 6 zile libere pentru români

Guvernul a făcut anunțul oficial în urmă cu puțin timp! Minivacanță de Paște și de 1 Mai. Românii din sectorul bugetar vor avea 6 zile libere.

Guvernul a stabilit ca data de 30 aprilie 2019 să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul bugetar, potrivit unei hotărâri aprobate vineri, având în vedere că miercuri, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare conform Codului Muncii, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Conform comunicatului, măsura este adoptată şi pentru recuperarea capacităţii de muncă a angajaţilor, dar şi pentru stimularea turismului.

MINIVACANȚA DE PAȘTE ȘI 1 MAI

Articolul continuă după reclame

Potrivit codului Muncii, românii au liber pe 26 aprilie când pică Vinerea Mare. 29 aprilie 2019 este, de asemenea, declarată zi liberă nelucrătoare, fiind a doua zi de Paște.

1 Mai este și ea zi liberă și, cu noua decizie luată de Guvern, aceea de a da liber pe 30 aprilie, se face o minivacanță de șase zile pentru români!

MENȚIUNE MINIVACANȚA DE PAȘTE ȘI 1 MAI

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, arată cei de la Agerpres.

Pentru recuperarea zilei de 30 aprilie, instituţiile publice îşi vor prelungi timpul de lucru până la data de 31 mai, potrivit planificărilor stabilite.