Nu iti complica viata – Aceste lucruri nu le datorezi nimanui

Nu este nimic mai satisfacator decat a ajuta oamenii care au nevoie. Ar trebui sa luam toate masurile pentru a-i ajuta pe ceilalti.

Dar exista momente in care ne simtim obligati sa facem lucruri pentru oameni nu pentru ca vrem, ci pentru ca este nevoie.

Acestea sunt 8 lucruri pe care nu le datorezi nimanui.

1. Tot ce nu te face sa te simti bine

Chiar de la inceput, asta este. Nu-i datorezi nimanui nimic care nu te face sa te simti bine inauntru. Daca ti se cere sa faci ceva ce contravine valorilor tale de baza, pur si simplu refuza! Dar, desigur, fa-o intr-un mod politicos, pozitiv si productiv, care nu raneste persoana.

2. Nu datorezi nimanui terapie

Este bine sa dai sfaturi atunci cand este necesar? Absolut. Dar nu datorezi nimanui un serviciu de terapie.

Daca cineva vine in mod repetat la tine cu problemele lui si tu gasesti ca suge energia din tine, nu-ti fie frica sa pui putina distanta intre voi. Toti oamenii raspund limitelor, deci nu ezita sa le stabilesti.

3. Nu trebuie sa incerci nimic nou daca nu doresti

La un moment dat trebuie sa recunosti ca stii ce vrei sa faci in viata si, de asemenea, ceea ce nu vrei sa faci. Nu este nimic in neregula cu refuzul politicos de a face ceva nou pe care nu doresti sa-l faci. Daca nu iti place sau nu te simti in siguranta, nu o face.

4. Nu datorezi nimanui timpul tau

Timpul tau iti apartine. Daca doresti sa-l cheltui ajutandu-i pe ceilalti, fiind cu ceilalti si facand lucruri cu altii, este grozav! Dar nu-i datorezi nimanui timpul tau. Daca te simti bine, atunci il vei oferi tu, daca nu, este ok.

5. Nu trebuie sa te schimbi pentru ei

Nu trebuie sa te simti niciodata presat sa iti schimbi aspectul sau personalitatea in jurul altor persoane doar pentru ei. Esti cine esti si fara indoiala esti destul de bun. Daca nu doresti sa te schimbi, nu te schimba.

6. Nu trebuie sa-ti ceri scuze

Daca ai luat o decizie pentru tine pentru care nu iti pare rau si intentionezi sa iei din nou decizii pentru binele tau, nu trebuie sa iti ceri scuze persoanelor care poate au fost deranjate de convingerile tale. Nu-ti face griji pentru ei.

7. Nu trebuie sa spui DA

Niciodata nu esti supus unei obligatii sa spui DA, atunci cand raspunsul este negativ. S-ar putea sa ranesti temporar sentimentele persoanei, dar va putea trece peste asta.

Nu spune niciodata DA la o intalnire cu cineva pe care nu mai doresti sa-l mai vezi. Niciodata nu spune da unei persoane care vrea sa doarma pe canapeaua ta daca nu vrei sa o gazduiesti. Nu spune niciodata DA cand raspunsul pe care il cauti este NU.

8. Nu datorezi o explicatie pentru cine iubesti

Unii nu vor sa accepte persoana cu care esti chiar si fara motiv. Nu conteaza. Nu le datorezi o explicatie pentru cine si de ce iubesti.

Exista lucruri pe care le datorezi oamenilor din jurul tau, cum ar fi dragostea si grija ta. Doar fii constient de ceea ce nu le datorezi de fapt.