Cum te protejezi de oamenii toxici – Sfatul psihologului

Nu conteaza cine esti sau de unde vii, vei intalni macar o persoana toxica in timpul vietii. Daca esti destul de ghinionist, acea persoana va fi, de asemenea, o persoana greu de inteles din cauza relatiei ei cu tine.

A tine piept acestor persoane este dificil, obositor si te scurge emotional. Din fericire, exista 7 metode inteligente pe care le poti folosi pentru a trata persoanele toxice.

1. Stabilirea limitelor de la inceput

Oamenii toxici vor face un milion de lucruri pe care nu vrei sa le faca daca nu le spui ce e bine si ce nu e de la inceput. Vei avea nevoie sa stabilesti limite clare cu aceasta persoana si sa te asiguri ca ramane la ele in orice moment.

2. Cauta suport

Sunt oameni in jurul tau care te iubesc si au grija de tine. Cand vine altcineva si iti ameninta bunastarea, acei oameni ar fi fericiti sa te ajute. Nu iti fie frica sa te bazezi pe cei pe care ii iubesti pentru sprijin atunci cand cineva toxic intra in viata ta.

3. Foloseste-ti energia cu intelepciune

Vei avea nevoie sa afli ce merita si ce nu merita sa iti cheltui energia. Trebuie sa o folosesti pe o persoana toxica sau pe cineva care iti arata respect? In unele cazuri, e chiar mai bine sa-ti folosesti energia pe tine si niste ingrijire de sine.

4. Descopera cand sa ierti

Iertarea este o virtute. Nu trebuie sa ierti de dragul persoanei cu care ai de-a face, ci numai pentru tine. Renuntarea la furia fata de ei este mult mai buna pentru propria ta bunastare mentala. In ciuda acestui lucru, poti ierta, dar nu uiti.

5. Nu imparti secretele cu ei

Acest lucru poate parea ca unul evident, dar poate fi prea usor sa iti impartasesti secretele cu cineva care nu are cele mai bune intentii in inima. Asigura-te ca ai incredere doar in cei care sunt demni de ea.

6. Cauta o solutie

Care este problema cu care te confrunti cu aceasta persoana? Exista o modalitate prin care poti sa iti limitezi timpul cu ea? Cum o poti face sa-si opreasca comportamentul daunator in jurul tau? Pune intrebarile corecte si vei gasi raspunsurile corecte.

7. Stabileste cand spui indeajuns

Uneori, va trebui doar sa iti pui piciorul in prag si sa le spui ca este suficient. Daca tot ceea ce fac ei este daunator vietii tale, poate ca este timpul sa te gandesti sa ii tai din ea pentru totdeauna. Desi este un pas extrem de dificil, este adesea necesar.

Acestia sunt genul de oameni care te vor manipula, te vor folosi si vor incerca sa saboteze orice lucru bun in lumea ta doar pentru propriul castig egoist.

Stiind cum sa procedezi inteligent cu ei este una dintre cele mai bune cai prin care te poti proteja. In acelasi timp, te va ajuta, de asemenea, sa ii protejezi pe oamenii pe care ii iubesti.

Distribuie acest articol prietenilor si familiei. Toata lumea ar trebui sa stie cum sa se ocupe de o persoana toxica la un moment dat in viata lor.