Motivul pentru care Meghan Markle este obligată să facă reverenţă în faţa cumnatei sale, Kate. Ce alte lucruri îi sunt interzise soţiei prinţului Harry

Meghan Markle a devenit ducesa de Sussex graţie căsătoriei cu prinţul Harry, aşa cum Kate Middleton a devenit ducesa de Cambridge după nunta cu prinţul William. Totuşi fosta actriţă este obligată să facă reverenţă în faţa cumnatei sale.

În mod oficial, familia regală britanică are o nouă ducesă. Fosta actriţă Meghan Markle a primit titlul de ducesă de Sussex după ce a devenit soţia prinţului Harry, însă acest lucru nu înseamnă că ea şi Kate Middleton, ducesa de Cambridge, se află pe aceeaşi treaptă ierarhică.

Din punct de vedere tehnic, se presupune că Meghan trebuie să facă reverenţe în faţa membrilor familiei regale care o depăşesc în rang – regina Elisabeta, prinţul Philip, prinţul Charles şi ducesa de Cornwall.

Datorită faptului că prinţul William este al doilea în succesiunea la tron, Meghan va trebui să facă o plecăciune şi în faţa cumnatului său şi, prin extensie, şi în faţa soţiei lui, ducesa de Cambridge, potrivit revistei „Cosmopolitan“. Mai exact, dacă William devine regele Angliei, atunci soţia sa va fi numită regina consoartă, ceea ce automat o poziţionează deasupra ducesei de Sussex.

Regulile sunt stricte în familia regală şi, uneori, ciudate. Meghan este obligată să facă reverenţe în faţa tuturor prinţeselor născute în familia regală, cum ar fi prinţesa Anne, prinţesa Alexandra, prinţesa Beatrice şi prinţesa Eugenie, însă, dacă ducesa de Sussex se află în prezenţa soţului său, prinţul Harry, atunci prinţesele sunt obligate să se plece în faţa ei, pentru că, împreună, ducii de Sussex le depăşesc în rang.

Aceeaşi regulă se aplică şi în cazul ducilor de Cambridge, dar Kate Middleton nu este obligată să facă reverenţă în faţa Camillei dacă prinţul William este în aceeaşi încăpere. Pe lângă aceste reguli de curtoazie întortochiate, Meghan Markle va fi nevoită să renunţe la o serie de lucruri banale.

Fără selfie-uri Meghan Markle avea un cont de Instagram unde obişnuia să posteze numeroase selfie-uri, însă, acum că este ducesă i-a fost interzis să îşi mai facă astfel de fotografii, aceasta fiind o regulă de bază pentru toţi membrii Familiei Regale britanice. Regina Elisabeta a II-a dezaprobă vehement această practică pe care o numeşte „puerilă“.

De altfel, în timpul primului eveniment oficial la care a participat alături de prinţul Harry, un cuplu i-a cerut actriţei să facă un selfie, însă aceasta a refuzat politicos: „Nu ni se permite să facem selfie-uri“.

Fără social media Actriţa din serialul „Suits“ este foarte cunoscută pe Facebook, Instagram şi Twitter, unde milioane de utilizatori îi urmăresc activitatea online. Înainte de a deveni soţia prinţului Harry, Meghan a fost forţată să-şi închidă blogul de life style, precum şi conturile de pe reţelele sociale.

Membrilor familiei regale li se interzice să aibă propriile conturi de social media, iar toate declaraţiile sunt transmise pe conturile oficiale de Twitter şi Instragam ale Palatului Kensington.

Fără autografe Zilele în care împărţea autografe în stânga şi-n dreapta s-au sfârşit. La fel ca toţi ceilalţi membri ai familiei regale britanice, ducesa de Sussex va trebui să refuze politicos pe oricine îi va cere să-i dea un autograf, indiferent că este vorba de o semnătură pe un obiect sau pe o carte. Principalul motiv este că semnăturile pot fi falsificate.

Prinţul Charles răspunde mereu, când i se cere un autograf: „Îmi pare rău, nu-mi dau voie să fac asta.“ Cu toate acestea, Charles a încălcat cândva acest protocol, care există de secole, pentru un băieţel sinistrat, în 2010. Nu ştim dacă au existat urmări ale deciziei sale, dar ştim că, pe atunci, gestul său a creat o isterie.

Nu are voie să iasă singură în public De acum, Meghan Markle nu va mai merge pe stradă neînsoţită de agenţi de pază. Aceştia trebuie să o supravegheze constant, de îndată ce va părăsi reşedinţa regală. Nedespărţită de soţul ei Cel puţin la evenimentele oficiale, Meghan Markle trebuie să se aşeze întotdeauna lângă prinţul Harry.

Nu va mai avea dreptul să voteze Ducesa de Sussex va obţine cetăţenia britanică, dar acest lucru tot nu-i va permite să voteze, ca orice alegător. Prin Constituţie, membrilor familiei regale nu le este îngăduit să-şi exprime opinia politică.

Această regulă este valabilă chiar şi pentru regină. Va fi o chestiune dificilă având în vedere că în trecut Meghan Markle a avut opinii politice destul de vehemente, mai ales în ceea ce-l priveşte pe preşedintele Statelor Unite, Donald Trump.

Trebuie să aibă haine de doliu în bagajul de călătorie După moartea regelui George, survenită când prinţesa Elisabeta şi prinţul Phillip erau în Africa, membrii familiei regale trebuie să aibă mereu haine de doliu la ei când călătoresc, în cazul în care se petrece o tragedie să fie pregătiţi.

Nu întârzii la cina cu regina Când cina va fi servită în prezenţa reginei Elisabeta, invitaţii nu au voie să ajungă mai târziu de ora 20.30.

Potrivit unor surse, suverana ţine foarte mult la punctualitate. De asemenea, nimeni nu mănâncă înaintea reginei şi nici după ce aceasta a terminat. Ordinea e sfântă Pe lângă faptul că trebuie să facă reverenţe în faţa membrilor cu rang mai înalt, Meghan Markle trebuie să respecte şi ordinea în care persoanele intră într-o încăpere.

Evident, regina este prima, urmată de prinţul Philip, prinţul Charles, Camilla Parker Bowles, prinţul William, Kate Middleton, prinţul Harry şi abia apoi Meghan.

Fără fuste mini şi topuri scurte sau decoltate De acum înainte, cuvântul de ordine al lui Meghan va trebui să fie doar eleganţă: nimic bătător la ochi, nimic strident sau provocator. De aceea, actriţa nu va mai putea purta în public fuste sau rochii care să se ridice prea mult deasupra genunchilor şi nici topuri scurte sau decoltate.

Fără ojă colorată Kate Middleton şi chiar regina Elisabeta nu au fost văzute niciodată în public cu unghille date cu ojă stridentă. Totul se rezumă la o regulă cât se poate de strictă.

Conform tradiţiei britanice regale, unghiile vopsite reprezintă un semn de vulgaritate, iar doamnele şi domnişoarele din familia regală n-au voie să o afişeze. La evenimentele oficiale, femeile din familia regală vor purta cel mult un lac în nuanţe naturale, nude sau roz pal.

Nu va mai avea voie să poarte pantofi cu platformă Această regulă se aplică doar în prezenţa reginei Elisabeta, care nu e de acord cu acest tip de încălţăminte.

Nu i se va mai permite să poarte genţi mari la evenimentele oficiale De asemenea, Meghan Markle, care a fost văzută adesea în public purtând genţi de dimensiuni mari, va trebui să renunţe la acestea în favoarea genţilor foarte mici sau a clutch-urilor. De-a lungul timpului, atât prinţesa Diana, cât şi ducesa de Cambridge au optat pentru asemenea accesorii.

Nu va avea voie să stea picior peste picior în public Din nou, aceasta nu este o regulă de etichetă oficială, însă, atât Kate Middleton, cât şi prinţesa Diana şi regina Elisabeta nu au fost văzute niciodată în poziţia picior peste picior, ci în poziţia numită sugestiv „poziţia ducesei“, cu picioarele înclinate într-o parte.

Nu va mai deschide cadouri în ziua de Crăciun În fiecare an, familia regală petrece Crăciunul pe domeniul reginei, la Sandringham, la invitaţia Majestăţii Sale. Astfel, cadourile se vor deschide numai în seara de Ajun, iar a doua zi dimineaţă toţi membrii casei regale vor merge la slujba religioasă.