Meteo. Vremea în România: temperaturi cu minus în următoarea perioadă. Prognoza ANM

Experții de la ANM au revenit cu o prognoză modificată complet pentru următoarele două săptămâni.

METEO Banat.

În perioada 4 – 9 februarie regimul termic nu va avea fluctuații semnificative, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 6…8 grade și minime între -2 și 2 grade.

În intervalul 10 – 12 februarie vremea va deveni caldă, cu valori termice maxime, în medie regională, de 9…11 grade și minime de 0…2 grade, dar începând cu 13 februarie, tendința temperaturii aerului va fi de ușoară scădere spre maxime de 7…8 grade și minime de -2…-1 grad.

Se vor semnala precipitații slabe cantitativ, pe arii restrânse în 4 și 5 februarie și cu caracter local și temporar, începând cu data de 11 februarie.

METEO Crișana.

Regimul termic nu va avea fluctuații semnificative în perioada 4 – 9 februarie, când se vor înregistra, în medie regională, maxime de 6…8 grade și minime între -2 și 1 grad.

În intervalul 10 – 12 februarie vremea va deveni caldă, cu maxime de 8…11 grade și minime de 0…2 grade, dar începând cu 13 februarie, tendința temperaturii aerului va fi de ușoară scădere spre maxime de 6…7 grade și minime de -3…-2 grade.

Se vor semnala precipitații slabe cantitativ, pe arii restrânse în 4 și 5 februarie și cu caracter local și temporar, începând cu data de 11 februarie.

METEO Muntenia.

În prima zi vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul valorii de 15 grade.

Până în data de 8 februarie se va răci cu 12 grade, apoi se va încălzi ușor și treptat, astfel că în jurul datei de 12 februarie media regională a temperaturilor maxime va urca spre 10…11 grade. În ultimele zile de prognoză se va resimți din nou o scădere de temperatură, de 4…5 grade.

Scăderea de temperatură se va remarca și pe perioada nopților, media minimelor termice va scădea de la 4 grade la începutul intervalului, până spre -3 grade în intervalul 9….11 februarie.

În cea de a doua săptămână temperaturile nocturne vor fi cuprinse în medie, în general, între 0 și -2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în jurul datei de 7 februarie și după data de 12 februarie.

METEO Oltenia.

Vremea se va răci până în data de 8 februarie, când maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 3 grade.

În următoarele 3…4 zile valorile de temperatură vor crește cu aproximativ 5…6 grade, apoi se va răci din nou, ușor și treptat, până la o medie a maximelor de temperatură de 6..7 grade la sfârșitul intervalului.

Media regională a minimelor termice va fi între 1 și 4 grade până în data de 7 februarie, apoi va avea variații între 1 și -3 grade. Temporar vor fi precipitații mai ales în intervalul 4 – 7 februarie și după data de 12 februarie.