Mesajul unui român care s-a întors în țară, după 10 ani de Germania: ”Români din diaspora, nu vă întoarceți acasă”

A stat 10 ani în Germania și a făcut greșeala să se întoarcă în țară. După numai câteva luni, vrea să plece înapoi și dă un sfat oricui se gândește să revină în țară: „Nu vă întoarceți acasă, în România! Nu merită să vă investiți banii aici”.

Andrei Beldean, din Alba Iulia, după 10 ani de muncă în Germania, s-a întors cu ceva bani și a hotărât să își deschidă o mică afacere în orașul natal.

A deschis o spălătorie auto, dar a fost îngenuncheat de birocrația românească. Pentru o simplă spălătorie auto.

“Abia am o lună de când am deschis și deja am avut control de la ANAF care m-au și amendat din prima, m-au descurajat total să mai angajez persoane și m-au pus pe gânduri să închid firma.

Statul român spune că sprijină tinerii și pe toți care vin din străinătate să investească în țară. Sprijinul e ANAF-ul pe tine după prima lună și nu oricum. Nu avertismente, direct amenzi.

S-au legat de niște chitanțiere de care nici contabilul nu știa că nu avem voie să le folosim”, a povestit Adrian, pentru Ziarul Unirea.

“Intenționam să mai deschid și o cafenea, dar mă descurajează statul român care nu ne ajută să mergem pe calea cea dreaptă și ne amendează aspru.

Mă gândesc să vând tot ce am în România și să merg să investesc în Germania unde mi se oferă toate condițiile pentru a munci, a trăi și a mă bucura de viață”, mai spune tânărul dezamăgit.

„Români din diaspora nu vă întoarceți acasă, în România! Nu merită să vă investiți banii aici. Țările europene sunt mult mai bune pentru a investi și a deschide o afacere%8