Lacul de culoarea smaraldului, lângă Brașov. Comoara naturală din satul Racoș despre care puțini știu

În lipsa promovării sau a investiţiilor, locuri de o frumusețe rară din România rămân bine ascunse între văi şi dealuri!

Într-un sat aflat la doar o oră de mers cu maşina de Braşov, există o adevărată comoară naturală. În aceeaşi arie protejată se află ultimul vulcan, un lac de culoarea smaraldului înconjurat de dealuri, dar și coloane imense de roci vulcanice.

Drumul începe chiar din satul Racoş. Acolo, turiştii străbat străduțe înguste, mărginite de case săsești. La ieşirea din sat, pe un drum pietruit, cu maşina sau pe jos, în cel mult 15 minute ajungem la Complexul Geologic Racoș.

Două indicatoare ne anunţa că aproape am ajuns, dar şi că drumurile se despart. Cărarea din stânga ne duce paşii spre Lacul de Smarald şi spre ultimul vulcan. Un ansamblu de culori defineşte acum spaţiul.

Articolul continuă după reclame

De la negru intens, gri, roşu sau galben lutos, iar vegetaţia crescută aici nu face altceva decât să însufleţească locul dominat de zgură şi cenuşă.

Printre dealurile Racoșului, găsim o altă capodoperă a naturii, lacul de smarald. Lacul s-a format într-o fostă carieră, ape de la ploi şi de la topirea zăpezilor. Lacul are 10 metri adâncime, iar denumirea îi provine de la culoarea superbă de smarald a apei.

Complexul Geologic Racoș este declarat arie protejată din anul 2005.