Keanu Reeves finanteaza spitale pentru copii. Iata inca 10 lucruri pe care le-a facut indragitul actor

De aceea toata lumea il iubeste pe Keanu Reeves.

Trilogia Matrix a devenit una dintre cele mai revolutionare opere de arta create vreodata la Hollywood.

Mesajul pro-umanist, anti-autoritar a transformat instantaneu filmul intr-unul de cult si a dat nastere la numeroase miscari pe internet. In centrul acestei revolutii de argint se afla Keanu Reeves, al carui eroism real face rolul lui Neo mult mai credibil.

Nu este un secret ca Keanu Reeves este o stea la Hollywood, dar stii ca el este un filantrop secret si finanteaza spitale pentru copii?

Acesta este un fapt putin cunoscut, deoarece actorul nu isi lauda niciodata contributia la caritate – spre deosebire de multe alte celebritati de la Hollywood.

Reeves este atat de modest incat nu a vorbit niciodata despre gestionarea unei fundatii private care finanteaza cercetarea in domeniul cancerului si a spitalelor pentru copii din intreaga tara.

A mentionat asta doar o singura data intr-un interviu cu o revista pentru femei.

Keanu a spus odata:

„O iubesc pe Kim. E atat de curajoasa si vreau ce e mai bine pentru ea. Poti face filme populare, dar acest lucru nu este nimic in comparatie cu experienta prin care a trecut Kim.”

„Keanu m-a ajutat cu adevarat in boala mea”, a declarat Kim intr-un interviu revistei. „Cand durerea a devenit foarte puternica, el a stat cu mine, mi-a tinut mana si m-a lasat sa renunt.

El m-a sprijinit si m-a mangaiat tot timpul, chiar si atunci cand nu era acolo.”

Reeves, care a finantat o retea de spitale pentru copii si cercetari, nu s-a oprit aici, deoarece in ultimii ani a fost „prins” si cu alte fapte bune.

1. Reeves a cumparat pranzul pentru toti lucratorii de pe platourile filmului sau

Unul dintre asistentii de pe platoul de filmare a spus ca timp de cateva saptamani Keanu a cumparat micul dejun si masa de pranz pentru toti. El este cu siguranta un actor bun si un om bun, spre deosebire de multi altii.

2. Reeves a dat 20.000 de dolari unui angajat, cand a aflat ca are probleme financiare

Pe platourile de la Matrix, Keanu a aflat despre problemele de familie ale unuia din colegii sai, si i-a daruit un bonus de Craciun in valoare de 20.000 de dolari pentru a-l ajuta.

El a fost, de asemenea, unul dintre putinii oameni de pe platourile de filmare care au dorit cu sinceritate sa cunoasca numele celor cu care au lucrat, salutand si interactionand cu toata lumea.

3. Reeves a condus acasa o femeie cand masina ei s-a stricat

O femeie se afla pe marginea unei autostrazi din Los Angeles, cand masina ei s-a stricat. Nu avea un telefon mobil (aceasta era inainte ca majoritatea oamenilor sa aiba telefoane mobile) si nu a fost posibil sa ceara ajutor.

Si brusc, un Porsche negru s-a oprit si, dupa cum poti ghici, Keanu era in el. A incercat sa o ajute sa porneasca masina si, cand nu a functionat, a sunat un camion de remorcare.

Cand i-au ridicat masina, i-a sugerat femeii sa o duca acasa, iar ea a acceptat. A mers mai mult de 80 kilometri fata de propria destinatie ca sa o ajute.

4. Se spune ca Reeves a cumparat motociclete Harley Davidson pentru intreaga echipa de cascadori din Matrix

Nu a petrecut timp cu actorii, ci cu personalul si a fost singurul care a fost respectat de antrenorul de arte martiale.

5. Reeves este cu adevarat interesat de oameni

Cand Keanu intra intr-o cafenea si comanda o cafea, el comunica neaparat cu barmanul si isi arata interesul de a vorbi cu el. Asta se aplica tuturor celorlalti cu care intra in contact.

6. Lui Reeves ii place sa mearga cu cortul

A fost vazut odihnindu-se in natura cu un cort, un racitor si o masina Dodge, si de fiecare data cand cineva l-a privit, el s-a intors pur si simplu, prefacandu-se ca nu era el.

7. Poarta conversatii cu cei fara adapost

Una dintre cele mai celebre povestiri legate de Keanu Reeves a avut loc in 1997, cand a fost observat ca a vorbit cu o persoana fara adapost. Apoi a impartit o masa cu el si a ascultat povestile acestui om, evident interesat de ceea ce spunea. Toate acestea ar fi trecut neobservate daca paparazzi nu ar fi venit.

8. Reeves si-a investit banii din filmul Matrix pentru a tine echipa ocupata

Keanu Reeves a fost impresionat de munca designerilor de costume si a specialistilor in efecte speciale din trilogia Matrix. Deci, cand a fost lansat cel de-al treilea film si Keanu a primit un salariu fabulos, el a distribuit 80 de milioane din cei 114 primiti celor care au lucrat alaturi de el.

9. Reeves merge cu metroul

Alte stele nu stiu nici macar sa intre la metrou, si nici nu ar putea concepe sa mearga pe jos. Dar nu Reeves! A fost fotografiat chiar in momentul in care s-a ridicat pentru a da locul unei femei care tocmai urcase cu un carucior.

10. Reeves ar prefera sa astepte in ploaie decat sa provoace neplaceri altora

Keanu Reeves seamana mai mult cu personajul sau din „Aventura Excelenta a lui Bill si Ted” decat orice stea de film rasfatata. A asteptat cu rabdare in ploaie timp de 20 de minute pentru a ajunge la petrecerea in cinstea „Fiicelor lui Dumnezeu”.

Dupa cum poti vedea, aceasta persoana apare in filme de cult, dar in acelasi timp conduce o viata simpla. Si este cu adevarat vrednic de dragostea fanilor sai!