Irina Loghin a împlinit 80 de ani. Nu a avut o copilărie usoara: «La 6 ani, căram lemne din pădure»

Irina Loghin străluceşte în lumina reflectoarelor, are o vilă de lux în buricul Capitalei, însă solista ascunde, în spatele zâmbetului său inconfundabil, o poveste de viaţă presărată cu neajunsuri.

A avut o copilărie grea, astfel că a fost nevoită să-şi ajute părinţii la treburile gospodăreşti.

Irina Loghin, supranumită ”Regina muzicii populare”, a fost aniversată la 80 de ani.

Dar pentru celebra solistă, februarie este un lung prilej de petreceri, căci în această lună îşi mai serbează zilele de naştere şi doi membri ai familiei.

Pe 2 februarie a fost ziua fiului ei, Ciprian, care a împlinit 43 de ani, iar pe 25 februarie este născută fiica ei, Irinuca (41 ani), alintată Iris.

Puţină lume ştie însă că îndrăgita artistă a avut o copilărie foarte grea, părinţii ei confruntându-se cu probleme financiare. Irina Loghin este născută în satul Gura Vitioarei, Jud. Prahova.

Familia interpretei a prins vremuri grele de foame şi secetă. Au fost şase fraţi şi aveau o singură pereche de galoşi, fiind nevoiţi să o poarte pe rând.

În copilărie, de cele mai multe ori masa lor era mai mult goală. Mama le dădea fiecăruia câte o bucată de mămăligă şi le spunea să aibă grijă cum o consumă, pentru că aceea avea să fie toată hrana pentru două zile.

Irina a fost nevoită să muncească de timpuriu. La doar 6 ani, ea deja era de un mare ajutor, în gospodărie. Iar când tatăl Irinei Loghin a plecat pe front, solista şi fraţii ei se trezeau cu noaptea în cap ca să strângă lemne din pădure, indiferent dacă era vânt, ploaie sau ger.

Articolul continuă după reclame

Mergea pe câmp cu oile ori cu caprele sau era nelipsită de pe câmp, unde muncea cot la cot cu cei mari: „Am fost 6 copii.

Eram mici, dar nu stăteam, făceam cu toţii ce puteam, căci tata ne dădea fiecăruia ceva de făcut.

Căram chiar şi lemne, la doar 6 ani, mă lua mama cu ea în pădurea din apropiere”, ne-a povestit Irina.

Talentul muzical l-a moştenit de la părintele ei, care i-a dat multe sfaturi.

„De la tata am mai învăţat ca, după ce ne căsătorim, să păstrăm bărbatul toată viaţa. Cu el mergeam la biserică, am moştenit din familie credinţa”, ne-a mai dezvăluit ea.

Interpreta cântă de mai bine de 57 de ani şi este căsătorită de 43 de ani cu Ion Cernea, dar sunt împreună de 53 de ani.

Când a întâlnit-o pe artistă, el era campion mondial la greco-romane. Au împreună doi copii superbi.

Fata lor, Irinuca, s-a măritat vara trecută cu un coleg de serviciu, Bogdan. Artista de-abia aşteaptă să devină bunică. ”Îmi doresc foarte mult un nepoţel. Mă rog lui Dumnezeu pentru acest lucru”, ne-a spus interpreta.

Ea are şi acum agenda plină de concerte, în toată ţara, scena fiind marea ei dragoste. În ciuda vârstei înaintate, Irina arată impecabil şi are un tonus de invidiat, dar nu fără eforturi.

Zilnic face plimbări prin parcul Herăstrău, iar tenul şi-l menţine tânăr cu măşti naturale: ”Nu vă culcaţi înainte de a vă demachia. Faceţi un amestec din ulei de măsline şi lapte”, le-a dezvăluit ea admiratoarelor.