4 motive pentru care a doua casatorie este mai reusita si mai putin capabila sa se destrame

Primele casatorii nu trec intotdeauna testul timpului, dar ultimele, de cele mai multe ori, dureaza pana cand sotii sunt separati de moarte.

Potrivit Fundatiei Casatoriei, 45% din toate casatoriile se termina in divort, iar probabilitatea divortului in a doua casatorie scade la 31%. Se pare ca oamenii se casatoresc a doua oara pentru a-si gasi fericirea.

Iar urmatoarele 4 motive ma fac sa cred ca statisticile au dreptate:

1. Practica duce la perfectiune

Casatoriile secundare obtin un avantaj tocmai prin practica. Ele au, de asemenea, o perioada de adaptare proprie, asa cum este cazul cu orice schimbari de viata. Dar in cea de-a doua casatorie, oamenii deja cunosc toate subtilitatile, mai ales in ceea ce priveste convietuirea si intretinerea.

In cea de-a doua casatorie, sotii sunt constienti de posibilele consecinte ale actiunilor lor, inclusiv de cele legate de a incepe sau nu o cearta.

Au cel putin o intelegere de baza a comunicarii eficiente si a rezolvarii conflictelor. Combinatia tuturor acestor factori confera casatoriei a doua o reteta foarte eficienta pentru succes.

2. Fiecare sot se recunoaste mai bine

Cea de-a doua casatorie profita de avantajele faptului ca una sau ambele parti au petrecut o perioada destul de lunga de timp angajandu-se in autoanaliza si dezvoltare.

Nu te poti recasatori, sarind peste incheierea primului mariaj (si un divort este intotdeauna un eveniment dureros). Cu toate acestea, multi oameni permit aceasta durere ca sa-si indrepte atentia adanc in ei insisi, punand astfel temelia unui proces profund de autocunoastere, vindecare si schimbare.

Cea de-a doua casatorie are succes datorita onestitatii fata de sine in ceea ce priveste rolul tau in prabusirea primei casatorii, precum si problemele tale personale.

Adesea, a doua casatorie este mai fericita, deoarece oamenii tind sa invete din greselile lor din trecut.

3. De data aceasta, cuplul vrea sa faca totul bine

In cea de-a doua casatorie, sotii doresc in mod egal ca totul sa functioneze. Dar aceasta nu inseamna ca prima casatorie a fost lipsita de aceasta dorinta, abia acum a ajuns la un nivel calitativ nou.

Odata ce au trecut printr-un divort, in cea de-a doua casatorie, sotii dobandesc o hotarare speciala de a nu accepta nimic de-a gata. Si stiu deja ce se va intampla in continuare, daca casatoria se va sparge.

4. Recunostinta fiecarui sot

In plus fata de dorinta descrisa mai sus, in a doua casatorie, oamenii au, de asemenea, un sentiment profund de apreciere. Aceasta este o recunostinta pentru o a doua sansa, pentru viata, pentru dragoste si pentru a sti cum toate acestea sunt frumoase si trecatoare in acelasi timp. Aprecierea ridica o persoana.

In Salvarea, Melody Beatty ofera o descriere destul de detaliata a puterii de transformare a aprecierii:

„Aprecierea iti permite sa te bucuri de plinatatea vietii. Cu ea, tot ceea ce deja am devenit este mai mult decat suficient. Negarea se transforma in acceptare, haosul in ordine, confuzia in claritate.

Este capabila sa transforme o masa obisnuita intr-o sarbatoare, o cladire obisnuita intr-o casa si un strain intr-un prieten. Recunostinta da sens trecutului, aduce pacea in prezent si ofera o idee despre viitor.”

Deci, sa oferim dragostei (si casatoriei) o a doua sansa!