Ingrășământ natural pentru plante – flori bogate și frunze dense

Orice plantă la ghiveci trebuie periodic hrănită, în special în perioada vegetativă și în perioada de înflorire.

Drojdia simplă poate stimula creșterea și înflorirea chiar și a celei mai nesănătoase plante. Iată rețeta celui mai natural îngrășământ pentru plante!

10 grame de drojdie;

1 lingură de zahăr;

1 l de apă caldă.

Cum se prepară?

Dizolvați drojdia în apă, adăugați zahărul și amestecați. Lăsați soluția să stea timp de cel puțin 2 ore.

Diluați amestecul cu apă în proporții de 1:5.

Udați plantele cu acest îngrășământ o dată pe lună în perioada toamnă-iarnă și o dată la 10 zile în perioada primăvară-vară.

Drojdia conține fitohormoni, vitamine din grupa B și auxine, care ajută la divizarea celulelor și creșterea plantelor. Acest îngrășământ simplu este folosit chiar și de florarii profesioniști.

Datorită hranei cu drojdie se mărește activitatea microorganismelor din sol, crește conținutul de acid carbonic, de micro- și macroelemente care au un efect benefic asupra sistemului radicular și aspectului plantei.

Tot ca ingrasamant natural mai puteti folosi:

1.Zahar

Zaharul este un ingrasamant popular folosit pentru fertilizarea plantelor de apartament, putand fi diluat in apa (o lingurita de zahar la un pahar de apa) sau turnat direct in ghiveci.Fertilizarea cu aceasta solutie trebuie sa aiba loc o data pe saptamana, dar nu trebuie folosita mai mult de 2-3 ori deoarece poate afecta planta.

De asemenea,puteti fertiliza plantele cu ajutorul glucozei.Intr-un litru de apa se dilueaza un comprimat de glucoza.Solutia finala se pulverizeaza doar pe plantele bolnave ,intrucat doar ele au nevoie de ea.

2.Zat de cafea

Zatul de cafea este un ingrasamant excelent.Dupa ce beti cafeaua, puneti zatul in ghiveci.Pamantul va deveni mult mai usor,crescand aciditatea solului.Ca sa fertilizati plantele de apartament,puteti,de asemenea sa folositi si infuzia de ceai ,insa aceasta pe langa efectele pozitive,poate avea si efecte negative,deoarece musculitele negre sunt innebunite dupa infuzia de ceai din pamant.

3.Citrice si alte fructe

Un grasamant excelent il reprezinta si cojile de bananca,portocale si mandarine.Ca sa preparati ingrasamantul din citrice,umpleti o treime dintr-un borcan de un litru cu cojile taiate marunt si adaugati apa clocotita.

Timp de 24 de ore,lasati sa se infuzeze iar apoi scoateti cojile.Dupa ce ati adaugat apa curata in borcanul de un litru pana s-a umplut,udati florile cu aceasta solutie.Pentru prepararea ingrasamantului cu coji de banana,e nevoie de un borcan de un litru in care veti pune o jumatate de coji maruntite,apoi apa pana se umple.

Lasati sa se infuzeze 24 de ore,apoi umpleti din nou borcanul dupa ce ati aruncat cojile de banana.De asemenea,cojile de banana pot fi adaugate in substratul de sol ,favorizand cresterea plantei.

4.Cenusa

Cenusa are in compozitia ei sulf,potasiu,fosfor,magneziu,zinc,fier si calciu.Ca sa fertilizati planta,amestecati cenusa cu pamant atunci cand o transplantati.Prin aceasta metoda,veti dezinfecta substratul si il veti face mai hranitor .Puteti,de asemenea,sa preparati si ingrasamant lichid in cenusa ,diluand intr-un litru de apa o lingura de cenusa.