Indemnizația de șomaj: câți bani primesc șomerii din România, lunar, timp de 3 ani

Veste bună pentru românii șomeri! Aceștia pot primi 900 de lei în fiecare lună, timp de trei ani de zile. Șomerii înregistrați în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, vor beneficia de suma de 900 de lei, timp de 36 de luni.

Acestea se pot întâmpla în cazul în care se vor reloca. „Art. 1. – În România, fiecarei persoane îi sunt garantate dreptul de a-și alege liber profesia și locul de muncă, precum și dreptul la asigurările pentru șomaj.

Art. 2. – Prevederile prezenței legi reglementeaza măsurile pentru realizarea strategiilor și politicilor elaborate în vederea protecției persoanelor pentru riscul de șomaj, asigurării unui nivel ridicat al ocupării și adaptării forței de muncă la cerințele pieței muncii.

Art. 3. – Măsurile prevăzute de prezența lege au drept scop realizarea următoarelor obiective pe piața muncii”, conform dispozițiilor generale prezentate în legea șomajului 2019.

Persoanele înregistrate ca șomeri la evidența AJOFM Ilfov, ce se încadrează în muncă într-o localitate situată la mai mult de 50 de kilometri față de domiciliul lor, pot beneficia de o primă de relocare.

Aceasta este neimpozitată și este acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, egală cu 75% din suma pentru asigurarea cheltuielilor înlocuirii domiciliului, dar nu mai mult de 900 de lei, potrivit unu comunicat transmis de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov.

Obiective pe piața muncii:

prevenirea șomajului și combaterea efectelor sociale ale acestuia;

încadrarea sau reîncadrarea în muncă a persoanelor în căutarea unui loc de muncă;

sprijinirea ocupării persoanelor aparținând unor categorii defavorizate ale populației;

asigurarea egalității șanselor pe piața muncii;

stimularea șomerilor în vederea ocupării unui loc de muncă;

stimularea angajatorilor pentru încadrarea persoanelor în căutarea unui loc de muncă;

îmbunătățirea structurii ocupării pe ramuri economice și zone geografice;

creșterea mobilității forței de muncă în condițiile schimbărilor structurale care se produc în economia națională