Ilie Năstase reținut! A fost prins băut la volan, a devenit recalcitrant și a refuzat recoltarea probelor biologice

Ilie Năstase, reținut și cu dosar penal. A fost prins băut la volan, a devenit recalcitrant și a refuzat recoltarea probelor biologice. Fostul tenismen a fost audiat de oamenii legii. Incidentul a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 4.45.

UPDATE: 14.00. Șeful Brigăzii Rutiere a Capitalei, comisar șef Victor Gâlceavă, a făcut declarații de presă în legătură cu încătușarea și ridicarea lui Ilie Năstase de către agenții de la Rutieră, după ce a fost prins băut la volan.

UPDATE 13.00. Fostul jucător de tenis, Ilie Năstase, a declarat că este prima oară când i s-au pus cătușele și că a fost supus unei „proceduri milienești”, după ce a fost încătușat și culcat la pământ de polițiști.

„M-a tras afară din mașină. M-a aruncat pe trotuar cu fața în jos. Un băiețaș mi-a pus piciorul pe spate. (…) E prima oară când mi se pun cătușele”, a declarat Ilie Năstase, la ieșirea de la audierile de la Poliția Capitalei.

UPDATE 11:30. Ilie Năstase, reținut din nou de polițiști, pentru a doua oară în aceeași zi.

La câteva ore după ce fusese dus la audieri pentru că a fost prins băut la volan, Ilie Năstase a mers pe scuter, în condițiile în care permisul lui fusese suspendat.

Mai mult, la plecarea cu scuterul de la spitalul Floreasca, Năstase a tăiat banda continuă. polițiștii l-au oprit în scurt timp în trafic și l-au urcat într-o mașină, pentru a fi dus din nou la audieri în legătură cu noile fapte comise.

În condițiile în care a comis noi fapte în trafic, polițiștii ar putea chiar propune reținerea lui.

UPDATE 11.00: Ilie Năstase a ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală, imediat ce a plecat de la sediul poliției. Acesta s-a deplasat până la spital cu scuterul personal. La intrare, fostul tenismen a declarat că a venit pentru un control, după ce polițiștii i-au făcut răni cu cătușele la mâini.

UPDATE 2. Până la acest incident, Ilie Năstase avea deja două dosare penale pentru conducere sub influența băuturilor alcooloce și pentru recoltarea probelor biologice, dar și o amendă de 1.000 de lei pentru injurii.

UPDATE. Ilie Năstase a fost eliberat de polițiști în jurul orei 7:30. Acesta a fost sancționat și conform legii 61/1991, pentru încălcarea ordinii și liniștii publice.
Incidentul a avut loc în jurul orei 4.45, pe Sos Nordului, zona ambasada Chinei, polițiștii Brigăzii Rutiereau oprit pentru control un autoturism condus de Ilie Năstase, în vârstă de 72 de ani.

Întrucât acesta se afla intr-o vizibilă stare de ebrietate, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care a devenit recalcitrant, a adresat injurii polițiștilor, motiv pentru care a fost încatusat si condus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice.

Bărbatul a refuzat să-i fie recoltate mostre biologice și a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și pentru refuz de recoltare mostre biologice.

Ilie Năstase a recidivat

Nu e prima oară când fostul număr 1 din tenis e într-o asemenea ipostază. A mai fost prins băut exact în același loc și a rămas și atunci fără permis!

Năstase a mai fost prins de polițiști băt la volan. Dacă la acea vremea se spunea că Ilie încearcă să pară ”băiat de cartier”, fiindcă e într-o relației cu o femeie mai tânără, Brigitte Sfăt, acum se spune că mai pune gura pe alcool de supărare că povestea lor de dragoste s-a risipit.

De altfel, Brigitte a povestit, recent, un episod șocant. Cei doi se aflau în vacanță în Sardinia, când fostul sportiv a făcut o criză de nervi.

”Am fost în Sardinia, și atât de tare ne-am enervat, încât el mi-a spus că a vrut să mă omoare, dar nu știe ce să facă cu cadavrul”, a spus Brigitte. Nepăsător și indiferent la cele povestite de soția lui, Ilie Năstase a răspuns: ”Eram beat”.

Mai mult, scena petrecută în noapte de 24 spre 25 mai 2018 e trasă la indigo cu alt eveniment, din 10 iunie 2011! Năstase a fost prins băut la volan de un echipaj de poliție care l-a oprit… în fața Ambasadei Chinei din București. Năstase avea o alcoolemie de 0,40 la mie și a rămas fără permis de conducere timp de trei luni.

Și acum șapte ani, Năstase a fost sancționat cu amendă de 500 de lei și pentru tulburarea liniștii publice, întrucât a avut o reacție “destul de neplăcută” față de politiști și față de martori, el refuzand sa semneze procesul-verbal de constatare.

Interesant e că Ilie Năstase obișnuiește să meargă cu scuterul când are probleme bahice, dar și pentru a evita traficul aglomerat.