Ieftine, ecologice si uimitoare. Iată casele pe care le puteti construi in doar cateva zile

Casele construite sub pământ existau încă din epoca fierului . Cand vine vorba despre arhitectura eco, arhitecții au găsit o soluție ingenioasă de a combina metodele vechi de construire sub pământ, cu tehnologia spațială din materiale composite. Tehnologia folosită se numeşte Green Magic Homes.

Este vorba despre o casă semi-îngropată şi acoperită cu pământ si muschi în totalitate, după modelul locuinţelor hobbiţilor, personajele din serie cinematografică „Stăpânul inelelor”.

Carcasa interioară a clădirii este foarte dură, rezistentă la apă, are structura modulară, iar acoperirea de pământ este construită, peste o izolație bine realizată, astfel încât să colaboreze structural cu exteriorul carcasei datorită construcției sale stratificate și a geometriei boltite a sistemului.

Fațada casei construite sub pământ este bine să fie orientată către sud, spre lumină.

Structurile arcuite şi elegante sunt realizate din componente modulare din polimer armat cu fibre, care sunt durabile, flexibile și impermeabile. Cu posibilități de proiectare nesfârșite, aceste structuri pot fi asamblate rapid și ușor, cu costuri minime pentru a crea un mediu de viață plăcut în armonie totală cu natura si mediul inconjurător.

asele protejate de pământ sunt renumite ca fiind foarte eficiente din punct de vedere energetic, păstrează temperatura relativă chiar pe tot parcursul anului. Un perete masiv de sol sau un acoperiș poate stoca energia termică pentru a compensa variațiile de temperatură ale zilei , o izolația simplă la o casă obişnuită nu funcționează astfel.

Utilizarea pământului ca depozit de căldură cu capacitate mare, face posibilă nu numai reducerea cererii de energie pentru încălzire ci și răcirea clădirii, și totodată conservarea microclimatului local.

La interior locuința arată ca orice casă normală, are pereții zugrăviți cu vopseluri lavabile, posibilități de iluminare naturală, de încălzire cu sobe, şi canalizare proprie.

Avantajele unei case sub pamant sunt multiple. O casă de acest tip este mai racoroasă vara şi păstrează căldura mai mult timp în perioada iernii. Nu este nevoie de umidificatoare de aer sau aparate de aer condiționat, fiindcă verdeața de pe acoperiş filtrează aerul.

Mai mult, ferestrele largi asigură pe tot parcursul zilei iluminarea naturală în camere . Forma rotunjita a casei o face foarte rezistentă în fața vântului, focului sau cutremurelor. Fiind ecologică, toate cheltuielile pe care le presupune o casă obişnuită se înjumătățesc.

Pe lângă arhitectura deosebită ce ne aminteşte de o locuință din poveşti, acest tip de casă este ieftină şi oferă toate facilitățile unui stil de viață modern şi sănătos.

O companie din Florida, Green Magic Homes, a proiectat un sistem prefabricat de polimeri armat cu fibre (FRP), în cazul în care doriti să vă ridicați singuri propria casă protejată la pământ la un preț rezonabil (41$ per metru pătrat pentru cochilii). Sistemul lor detaliază toate problemele de greutate și de cost .