Iata cum se construiește o casa din cărămizi de lemn – un proiect cu adevarat prietenos cu mediul

Iata cum se construiește o casa din cărămizi de lemn – un proiect cu adevarat prietenos cu mediul :

Costul materialelor de constructie traditionale a crescut foarte mult in ultima perioada astfel ca tot mai multe persoane cauta solutii mai ieftine pentru a-si construi o casa.

Una din cele mai populare solutii la care se apeleaza sunt casele din lemn care au mai unele avantaje in fata de cele din caramida sau blotari.

Casa din caramizi din lemn:

Unul dintre cele mai importante avantajear fi acela al costului redus al materialelor, al mainii de lucru, astfel incat costurile de constructie pentru o casa din lemn putand sa ajunga chiar si cu 40% mai mic decat cel pentru o casa traditionala.

In plus, timpul necesar construirii unei case din lemn este mult mai redus, astfel ca veti putea ridica locuinta in cel mult trei luni.

Mai mult de atat o casa din lemn va avea un nivel optim de izolare termica si va fi rezistenta la cutremure astfel ca este o optiune excelenta pentru persoanele cu venituri mai mici. Dar destul cu introducerea si sa trecem la miezul problemei.

Pentru ca demult nu am mai prezentat un proiect de casa, astazi m-am gandit sa va arat ceva mai ingenios in domeniul constructiei caselor: o casa construita din caramida de lemn.

Proietul foloseste caramizi din lemn Brikawood care sunt niste prefabricate ce se ansambleaza usor si care aspect de caramida.

Pentru montajul acestei case nu veti avea nevoie de cuie sau dibluri, ansamblarea facandu-se pe sistemul pieselor LEGO. Veti avea nevoie de un ciocan pentru lemn cu care sa fixati diferitele prefabricate din lemn in pozitia corecta.

Timpul necesar pentru constructia acestei case este foarte redus, o casa de vacanta de mici dimensiuni putand fi finalizata in cateva zile. In plus, recompartimentarea casei se va putea face mai usor datorita faptului ca nu are foarte multi stalpi de sustinere.

Aspectul exterior al unei case construite din caramizi din lemn este foarte interesant astfel ca nu va trebui sa folositi alte materiale decorative sau lacuri si vopsele pentru a-i schimba culoarea.

Prefabricatele din lemn sunt tratate cu diverse rasini pentru a le oferi un grad ridicat de impermeabilitate dar si o rezistenta sporita la daunatori, carii sau ciuperci.

In plus, lemnul beneficiaza si de un tratament cu substante ignifuge care ii asigura o rezistenta ridicata la incendii.

Dar pana sa va invit sa vedeti videoul de mai jos as vrea sa trecem in revista cateva informatii tehnice despre aceste caramizi din lemn – beton.

Daca va intrebati ce este de fapt o astfel decramida si cum a fost ea realizata… ei bine destul de simplu: este un mic bloc standard de lemn dotat de elemente de fixare high-tech datorita carora peretele montat din caramizi din lemn va rezista o lunga perioada de timp.

Specialistii in domeniu ne asigura ca acest tip de caramizi vine la pachet cu o serie de avantaje printre care si faptul ca nu necesita asezarea lor pe o garnitura de etansare suplimentare si obturatoare din plastic care sunt toxice de obicei si deci nu prea prietenoase cu mediul.

Ca si materiale de fabricatie , caramida de lemn, nu poate fi fabricata din orice copac. Pentru a fi calitativa trebuie realizata din rasinoase de inalta calitate precum: zada, pin, molid si cedru. Dimensiunile standard ale acestei caramizi sunt 650x190x60 mm.

Haideti sa vedem si cateva avantaje:

– O locuinta din caramizi de lemn nu are nevoie de timp pentru contractie, care duce la deformarea peretilor.

– Peretii nu au nevoie de finisare suplimentare astfel ca se poate trece imediat la instalarea usilor, ferestrelor si scarilor.

– Nu veti avea nevoie de inchirierea de echipamente mari si nu va trebui sa cheltuiti bani suplimentari cu materialele de etansare, garnituri, ipsos, clei ceea ce insemna costuri reduse pentru constructie si o nota mare la partea ecologica.

La o prima vedere se pare ca materialul este ideal pentru constructia caselor , avand o multime de avantaje. Cu toate acestea unii specialisti sunt impotriva folosirii acestui material intr-o clima continentala.

Insa pentru constructia unei case de vacanta sau de vara ele reprezinta materialul ideal, pentru ca permite o constructie rapida si usoara pentru orice structura de teren astfel incat poate fi folosita si pentru inaltarea unei case de gradina, a unui gard, a unui pat de flori etajat si asa mai departe.

Speram ca vi s-a parut interesant acest proiect de constructie a unei case din caramizi din lemn si ca il veti distribui si prietenilor vostri care apreciaza solutiile ingenioase si moderne de constructie si amenajare.

Unul dintre cele mai importante avantajear fi acela al costului redus al materialelor, al mainii de lucru, astfel incat costurile de constructie pentru o casa din lemn putand sa ajunga chiar si cu 40% mai mic decat cel pentru o casa traditionala.

In plus, timpul necesar construirii unei case din lemn este mult mai redus, astfel ca veti putea ridica locuinta in cel mult trei luni.