Halep, pusă într-o situaţie ingrată dintr-un motiv incredibil, cum rar se vede în tenisul mondial! Prima reacţie a Simonei, după ce adevărul a ieşit în sfârşit la iveală

Adrian Cruciat (35 de ani), antrenorul Soranei Cîrstea, s-a lansat într-un atac direct la adresa organizatorilor turneului WTA de la Strasbourg, după ce aceştia au anunţat că au refuzat să-i acorde o invitaţie pe tabloul principal Simonei Halep.

Fostul tenismen spune că, din punctul său de vedere, francezii nu au încercat decât să câştige notorietate aducând în discuţie numele liderului mondial, dar şi pe cel al lui Sloane Stephens, câştigătoarea de la US Open 2017.

“Regulamentul WTA îi obligă pe organizatori să păstreze două wild-card-uri pentru jucătoarele de top. Nu cred că au fost alte jucătoare din top 10 care să fi cerut să participe la competiţie”, a spus Cruciat, care, apoi, a încercat să găsească o explicaţie pentru gestul făcut de organizatorii competiţiei cu premii de 250.000 de euro:

“Este ceea ce americanii numesc marketing, au vrut doar să-şi promoveze turneul. Dar nu avea niciun sens ca Simona să meargă şi să joace acolo”.

De altfel, Simona a confirmat, imediat după apariţia ştirii, că nu a cerut o invitaţie pe tabloul principal al unui turneu mic, plasat chiar cu o săptămână înainte de debutul Roland Garros: “Eu nu am cerut wild-card!

Nu ştiu, poate a cerut Darren (n. red – Darren Cahill, antrenorul Simonei), în caz că aş fi fost eliminată rapid de la Roma”, a transmis liderul mondial.

Sâmbătă, cu două zile înaintea startului competiţiei, organizatorii turneului de la Strasbourg au anunţat, printr-un mesaj postat pe contul de twitter, că Simona Halep şi Sloane Stephens au cerut să participe la turneu, dar că au trimis prea târziu cererile pentru obţinerea unui wild-card:

“Trebuie să anunţăm că două jucătoare din Top 10 şi-au exprimat dorinţa de a juca la turneul nostru în 2018! Simona Halep (1 WTA) şi Sloane Stephens (10 WTA) au solicitat wild carduri. Dar, din păcate, biletele gratuite nu au putut fi acordate, fiindcă cererile au venit prea târziu.

Ne vedem în 2019, Simona şi Sloane”, a fost informaţia publicată pe contul oficial de Twitter al competiţiei de 250.000 de euro.

Până la urmă, invitaţiile de la Strasbourg au ajuns la Fiona Ferro (Franţa, 256 WTA) şi cehoaica Lucie Safarova, fostă ocupantă a locului 5, ajunsă acum pe locul 54 WTA, care va juca primul turneu după trei luni.

În primul tur, fosta finalistă de la Roland Garros a învins-o pe compatrioata Marina Melnikova, scor 6-2, 4-6, 6-3, şi a obţinut biletele pentru optimile de finală, unde va da peste Su-Wei Hsieh, reprezentanta Taipeiului.