Geta din „Liceenii” a împlinit 50 de ani. Cum arată actrița la 31 de ani de la apariția celebrului film

Nu există român care să nu fi urmărit măcar o dată filmul „Liceenii” ce spune povestea de dragoste a unor liceeni aflați în primul an de studii.

Pe lângă Dana (Oana Sârbu) și Mihai (Ștefan Bănică Jr), cu siguranță un alt personaj ce–ți rămâne în minte este frumușica Geta, iubita lui Ionica, o adolescentă veselă și simpatică.

În timp ce Oana Sârbu și Ștefan Bănică Jr. au continuat să apară pe micile ecrane, actrița Cesiona Postelnicu ce a interpretat-o pe Geta s-a dedicat teatrului, fiind angajată la TNB, încercând să-și țină viața personală cât mai privată.

Aceasta a jucat în zeci de piese și în ciuda faptului că au trecut aproape 32 ani de la apariția filmului care a făcut-o celebră, actrița și-a păstrat prospețimea, zâmbetul frumos și veselia cu care și-a obișnuit publicul, fiind în continuare foarte frumoasă.

Actriţa Cesonia Postelnicu a împlinit 50 de ani, însă nu-și arată deloc vârsta și este într-o formă de zile mari. Ea poate fi urmărită în piesa „Idolul şi Ion Anapoda” la TNB, jucând alături de Dan Puric.

Poate fi urmărite în piesele de teatru

A debutat în cinematografie in 1986, cu rolul Getei din Liceenii, un film regizat Nicolae Corjos. Filmul a avut un succes deosebit şi personajul Geta a fost îndrăgit de public. În același an a jucat şi în filmul „O zi prin București”, regizat de Ion Popescu-Gopo.

Articolul continuă după reclame

Au urmat celelalte două filme din seria „Liceenilor”, „Liceenii Rock`n`Roll”, în 1990 și „Liceenii în alertă”, în 1993. A mai jucat în „Semne pe nisip”, regia Nicolas Mason, 1994, „Azucena”, în regia tatălui său vitreg, Mircea Mureșan, în 2005.

Pe lângă numeroasele filme în care a jucat, aceasta continuă să smulgă aplauze furtunoase pe scena teatrului în piese precum, „Purificare”, „Idolul şi Ion Anapoda”, „Egoistul”, „Aşteptând la Arlechin”,”Ţăranul Baron” sau „Femeile savante”.

Ea face parte dintr-o familie cu adânci rădăcini în lumea teatrului şi a filmului românesc, fiind fiica actriţei Rodica Mureşan şi a actorului Sorin Postelnicu.

La educaţia sa artistică a contribuit şi regizorul de film Mircea Mureşan, în calitate de tată vitreg și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică in anul 1987, la clasa profesorului Dem Rădulescu.

În ciuda carierei sale de succes, Cesonia nu prea a avut noroc în dragoste. Ea a fost căsătorită timp de aproape nouă ani cu Emilian Simion, de care a divortat în 2005. Din acest mariaj a rezultat un băiat, pe nume Matei, în vârstă de 16 ani.