Geniul din Craiova: băiatul care are un coeficient de inteligentă mai mare decât Albert Einstein

Mihail Iulian Bărăscu, în vârstă de 14 ani, din Craiova, are coeficientul de inteligenţă mai mare decât al fizicianului Albert Einstein. Băiatul stabilit în Anglia din anul 2009 este considerat un geniu.

Mihail Iulian Bărăscu (14 ani), un băiat din Craiova care s-a mutat cu părinţii în Marea Britanie din 2009, a fost evaluat de organizaţia internaţională Mensa (cea mai mare şi mai veche organizaţie de calculare a coeficientului de inteligenţă din lume) şi s-a dovedit că are un IQ (n.r. – coeficient de intelingenţă) de 162, „mai mare decât al fizicianului Albert Einstein“ (care ar fi avut un IQ de 160, după cum arată aceiaşi specialişti Mensa).

Olteanul în vârstă de 14 ani vorbeşte engleza şi îşi doreşte să ajungă arhitect. Băiatul a scris deja primul său roman, iar acum lucrează la cea de-a doua carte. „Sunt foarte mulţi oameni care sunt inteligenţi, dar nu fac absolut nimic cu inteligenţa.

Important este să faci ceea ce îşi place, iar eu sunt bucuros că pot face acest lucru. Sunt pasionat de arhitectură, dar în acelaşi timp vreau să fiu şi scriitor.

Îmi doresc ca alţi oameni să citească cărţile pe care le fac eu ca să-i fac fericiţi. Cartea pe care am reuşit să o public se numeşte «Necromancer RPG: The Book», iar la cea la care scriu acum nu are un titlu decis încă, dar este SF“, a povestit micul Einstein.

Mihail Iulian Bărăscu s-a stabilit în anul 2009 cu familia în Dover (Marea Britanie). Tatăl copilului este profesor de Religie, iar mama este medic stomatolog.

„Iulian îşi urmează întotdeauna drumul lui, iar pe unde a trecut a fost apreciat de toată lumea. Este un copil modest, dar iese în evidenţă prin faptul că în urma unei discuţii cu el pleci înviorat.

Este în acest moment la o şcoală de elită în clasa a-IX-a, iar anul trecut a fost ales şeful clasei“, a povestit Gheorghe Bărăscu, tatăl lui Iulian. Jurnaliştii britanici au spus despre olteanul în vârstă de 14 ani că este mai deştept decât fizicianul Albert Einstein.

Odată cu recunoaşterea coeficientului de inteligenţă, Mihail Iulian Bărăscu a intrat în vizorul marilor universităţi din Anglia. „El este foarte bun la toate materiile şi are maxim de rezultate făsă să se chinuie prea mult.

S-a integrat într-o comunitate care apreciază educaţia“, a mai povestit Gheorghe Bărăscu, tatăl lui Iulian. Craioveanul este pasionat de sport şi face parte dintr-un club de teatru.

Mihail Iulian Bărăscu recunoaşte că, atunci când îi place ceva, uneori sare peste anumiţi paşi pentru că ştie că poate ajunge la capăt foarte repede.