Gabriela Firea si-a depus demisia in aceasta dimineata

Gabriela Firea a anunţat înainte de şedinţa la care se discută retragerea sprijinului politic pentru ea că şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte interimar la Bucureşti

Primarul general era aproape de a-şi pierde această funcţie în şedinţa conducerii PSD, aceasta urmând să fie înlocuită cu primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

„Mi-am depus acum demisia din calitatea de preşedinte interimar la Bucureşti. E o formă de protest că de doi ani Dragnea a blocat alegerile la această organizaţie şi la altele pentru a nu fi dumnealui vulnerabil. A fost plan al dumnealui ca eu să depind permanent de el.

Dragnea e adeptul «dezbină şi stăpâneşte»“, a declarat Gabriela Firea, înainte de şedinţa CEx. .

De asemenea, primarul general a subliniat că Liviu Dragnea a căutat să-şi elimine adversarii din interiorul partidului. „Domnia sa s-a ocupat să-şi lichideze adversarii din partid. Nu erau adversari, erau colegi“, a completat Firea.

Întrebată de ce în prezent nu mai e însoţită de alţi colegi, în condiţiile în care înainte era înconjurată d ecolegi, Firea a precizat: „Ne naştem singuri şi murim singuri. Nu ne ţine nimeni de mână“.

Conducerea PSD s-a reunit azi, de la ora 11.00, în şedinţa Comitetului Executiv în care se va stabili ce miniştri pleacă din Guvern.

Potrivit unor surse politice, aproape o treime dintre actualii demnitari vor părăsi Cabinetul Dăncilă. Printre ei, Paul Stănescu (Dezvoltare), Dănuţ Andruşcă (Economie), Mihai Fifor (Apărare) şi Lucian Şova (Transporturi).