Fiecare semn zodiacal are două fețe: una luminoasă și alta mai puțin luminoasă. Află care sunt plusurile și minusurile zodiei tale

Totul în această lume se bazează pe niște extreme: întuneric și lumină. Nu există fericire fără tristețe, succes fără eșec, bine fără rău

Același lucru este valabil și pentru semnele zodiacului. Fiecare dintre noi avem atât trăsături pozitive, cât și negative, dar trebuie să învățăm să folosim atât părțile slabe, cât și pe cele puternice pentru dezvoltare și creștere.

Ttrăsăturile pozitive și negative:

Berbec.

Berbecii sunt renumiți pentru setea lor de viață. Ei sunt energici, ambițioși, motivați și pasionați. Berbecii sunt încrezuți, curajoși, hotărâți, gata de apărare și nu se tem de dificultăți.

Pe de altă parte Berbecul se enervează foarte ușor, suferă din cauza schimbărilor frecvente ale stării de spirit și uneori devine agresiv. Dacă unele lucruri nu sunt conform planului său, Berbecul devine furios. Dar dacă Berbecul învață să-și controleze fața sa întunecată, își folosește cu succes energia sa interioară pentru a realiza lucruri bune.

Taur.

Taurul lucrează din greu pentru a obține stabilitate, pornind de la un loc de muncă bine plătit și încheind cu găsirea unui partener de viață. Taurul este fidel și va rămâne așa chiar și în relațiile pe termen lung. Cu toate acestea Taurul iubește tot ce este bun și este gata să lucreze zi și noapte pentru a obține aceste lucruri.

Cu toate acestea poate fi uneori foarte încăpățânat și rigid.

Gemeni.

Gemenii reprezintă cel mai bun exemplu despre faptul că o persoană poate avea două fețe, în cazul lor coexistă două persoane aflate în conflict una cu alta. Pe de o parte Gemenii sunt prietenoși, imparțiali, iubesc comunicarea și sunt mereu veseli.

Pe de altă parte Gemenii pierd adesea calmul și sunt predispuși să ia decizii impulsive. Ei își arată partea lor întunecată atunci când suferă din cauza stresului sau a unei depresii severe. Reprezentanții acestui semn manifestă adesea sentimente de neliniștite din cauza conflictului intern dintre aceste două persoane atât de diferite.

Rac.

Reprezentanții acestui semn al zodiacului sunt înzestrați cu multe calități pozitive, dar adesea uită de ele din cauza stimei scăzute pe care o au față de propria lor persoană.Sunt foarte grijulii, sensibili, loiali și profunzi. Vă vor asculta mereu cu atenție și nu vă vor refuza sprijinul, chiar dacă vă cunosc de foarte puțin timp.

Cu toate acestea nativii acestui semn luptă mereu cu demonii lor interiori, despre existența cărora își pot da seama foarte puține persoane. Racul ia totul aproape de inimă și, prin urmare, este predispus la depresie, precum și la anxietate sau la diferite boli mintale. Ei au frecvent un sentiment că nimeni nu-i înțelege, ceea ce duce la auto-izolare.

Leu.

Leii sunt niște lideri înnăscuți și doresc să fie mereu primii în toate. Sunt ambițioși, veseli, fermecători și încrezuți, la fel ca și Berbecul sunt reprezentanți ai elementului de foc.

În același timp Leii sunt cam obsedați de ei înșiși, orgolioși, dramatici și pretențioși. Deși reprezentanții acestui semn sunt foarte prietenoși, uneori pot părea superficiali și ușuratici.

Fecioară.

Fecioara este foarte atentă chiar și la cele mai mici detalii și poate petrece ore întregi gândindu-se cum să găsească soluția potrivită. Sunt organizate, pedante, au o gândire analitică și se pot lăuda cu răbdare de fier. Fecioara rezolva perfect orice problemă.

Totuși Fecioara iau totul prea în serios și uneori pedantismul lor le complică viața. Le este foarte greu să se relaxeze și să lase lucrurile să meargă de la sine. Pe lângă aceasta ele pot părea rigide, reci și indiferente, deoarece se închid în sine.

Balanță.

Balanța este un alt semn al zodiacului; acești nativi sunt foarte pașnici și îi tratează pe alții cu bunătate și respect. Iubesc să-i ajute pe alții și să încerce să mențină cu orice preț echilibrul în viața lor.

Cu toate acestea acest comportament nu este întotdeauna practic, deoarece Balanța încearcă permanent să evite conflictele. Aceasta este, fără îndoială, o calitate bună, dar în viață există situații în care este necesar să te aperi și să poți opune rezistență. Uneori reprezentanții acestui semn sunt nesiguri și închiși în sine, de aceea poate părea aproape imposibil să-i cunoașteți mai bine.

Scorpion.

Scorpionul este un semn de apă, iar reprezentanții săi sunt foarte inteligenți și sarcastici. Scorpionii sunt foarte emotivi și adesea își ascund sentimentele lor adevărate, pentru ca cei dinjur să nu poată profita de ei. Scorpionul este o persoană foarte pasională, organizată, inventivă, independentă și loială.

Pe de altă parte Scorpionii pot fi răzbunători și predispuși la manipulare. Urăsc foarte mult atunci când sunt trădați și, în loc să-și manifeste nemulțumirea, vor urzi un plan de răzbunare. Nu-l supărați pe Scorpion, deoarece acest lucru se poate întoarce împotriva Dumneavoastră!

Săgetător.

Săgetătorul este un semn de foc, iar reprezentanții săi îi atrag imediat pe cei din jur. Săgetătorii sunt optimiști și aventurieri.

Cu toate acestea uneori le este prea dificil să se concentreze asupra unui singur lucru. Săgetătorii sunt, de asemenea, explozivi și nervoși. Neavând un scop clar, Săgetătorul se va plictisi foarte repede. Este, uneori, aproape incontrolabil, mai ales când e nervos.

Capricorn.

Capricornii sunt cei mai harnici dintre semnele zodiacului. Sunt niște persoane foarte inteligente, ambițioase, înțelepte, practice și organizate. Sunt niște lideri buni, deoarece văd imaginea de ansamblu și își respectă mereu promisiunile.

Cu toate acestea Capricornii sunt foarte încăpățânați, orgolioși și aroganți. Le este greu să-i asculte pe alții, poate munci exagerat de mult, dacă nu va ține cont de echilibrul din viața lui. Capricornii au un caracter destul de dificili și sunt adesea foarte nervoși.

Vărsător.

Vărsătorii sunt unii dintre cei mai interesanți nativi din zodiac. Le place să călătorească, să cunoască alte culturi și persoane noi. Ei pot vorbi ore întregi pentru că au foarte multe pasiuni.

În același timp Vărsătorii pot părea închiși, de neîncredere și insensibili. Sunt foarte practici, dar dacă nu învață să-și controleze emoțiile, pot avea probleme în relație.

Pești.

Peștii, precum Racii, sunt emoționali, sensibili, grijulii și creativi. Datorită acestor calități ale lor, sunt niște prieteni și parteneri excelenți. Ei sunt foarte loiali și iubitori și pot face orice pentru cei dragi.

Cu toate acestea uneori nu prea sunt cu picioarele pe pământ și prin urmare, pot încerca să evadeze în lumea imaginară. Peștii sunt prin natura lor singuratici, care doresc deseori să rămână singuri cu ei înșiși.