Fiecare maner de la tigaie are o gaura. La ce foloseste, de fapt. Nu, nu e pentru agatat in cui!

Toata lumea are acasa o tigaie sau mai multe, iar obiectele de uz casnic au cate o gaura. Mai precis manerul tigaii, iar gaura nu se foloseste doar pentru a fi agatata tigaia in cui, ci si la…

Tigaile vin din fabricatie cu o gaura in maner, dar putini dintre noi stiu care este rolul ei. Respectivul orificiu se foloseste si pentru a pune lingura sau ustensila cu care amesteci in mancare.

Astfel, daca sprijini lingura de coada tigaii, aceasta nu se va incinge de la caldura aragazului. Nu multi stiu insa acest lucru.

Alte trucuri de menaj:

Curata petele de pe pahar cu otet alb! Pulverizeaza putin pe pahar si dupa aceea sterge cu o hartie si vei vedea ca nu vor mai ramane urmele de degete, iar tu le vei servi musafirilor o bautura impecabila.

Indeparteaza uleiul de pe aragaz cu… ulei! Daca aragazul arata dezatruos dupa ce ai prajit ouale si baconul pentru micul dejun invata acest mic truc: presara cateva picaturi de ulei vegetal si sterge suprafata cu un prosop de hartie. Murdaria va disparea ca prin minune!

Grasimea si murdaria de pe vasele de iena se curata foarte simplu cu un ”bulgare” confectionat din folie de aluminiu inmuiata in detergent de vase.