Ficăței de pui Pane – N-am mai mâncat ficăței așa de buni, o rețetă rară

O reteta extrem de gustoasa si atat de simpla incat o poate reusi si un copil mic. Este atat de buna incat ii va face pe cei care nu prea consuma ficatei in adevarati fani!

INGREDIENTE

450 g ficatei de pui

70 g faina

200 ml lapte batut

o lingurita de ketchup picant

2 oua batute

100 g pesmet

sare si piper dupa gust

praf de usturoi

boia dulce

ulei pentru prajit

MOD DE PREPARARE

Primul pas: Spalarea si curatarea ficateilor. Ii tai apoi pe jumatate. Intr-un bol, combina laptele batut cu ketchup-ul picant, sarea si piperul. Pune ficateii peste, amesteca. Da la frigider timp de o ora.

Pasul doi: Pune la scurs ficateii intr-o sita fina. Pune, in 3 vase diferite pesmetul, ouale batute cu un pic de sare si faina. Da, pe rand, bucatile de ficat, prin faina, ou si pesmetul amestecat cu condimente.

Pasul trei: Intre timp, incinge ulei intr-o tigaie inalta, care nu lipeste. Cand e destul de incins uleiul, pune usor ficateii la prajit, pana devin aurii si crocanti – trebuie sa stea cam 3-4 minute pe fiecare parte.

Scoate ficateii pe o farfurie mare pe care ai pus in prealabil un servetel de hartie. Daca mai este nevoie, asezoneaza cu sare si piper. Recomand sa ii servesti cu un sos picant sau cu deliciosul sos marinara…

Pofta buna!