Felicitari!!! Simona Halep a castigat la Indian Wells si are sanse sa ajunga numarul unu WTA!

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, s-a calificat în turul al treilea al turneului WTA de la Indian Wells (California), după ce învins-o pe cehoaica Barbora Strycova, scor 6-2, 6-4.

Cotată cu şansa a doua la trofeu, românca a avut nevoie de 86 de minute pentru a se califica pentru a şaptea oară în carieră în turul al treilea al turneului din deşertul californian, acolo unde va juca împotriva unei sportive din afara primei sute mondiale, Kateryna Kozlova (114 WTA, Ucraina), autoarea unei mari surprize în faţa bielorusiei Aliaksandra Sasnovich (cap de serie 31),

scor 6-4, 2-6, 6-0. Punctând mai bine în toate compartimentele jocului, de la eficienţa în spatele serviciului, la aşi, românca a obţinut victoria cu 18 lovituri câştigătoare, faţă de opt ale adversarei.

Simona Halep a reuşit să îi facă faţă Strycovei şi din punct de vedere al eficienţei la plasă, cu 10 atacuri din 16 reuşite, faţă de 11 din 17 raportul cehoaicei, a treia a lume în clasamentul probei de dublu.

Pentru accederea în turul trei, românca şi-a asigurat un cec de 48.775 dolari şi 65 de puncte WTA. Simona Halep are nevoie de o prezenţă în finală pentru a avea şanse matematice de a reveni pe prima poziţie WTA la finalul acestui turneu.

“Nu am apucat deloc să verific cum joacă. Nu am jucat niciodată împotriva ei, aşa că trebuie să cercetez, ca să spun aşa, şi să fiu gata pentru meciul cu ea”, a declarat Halep, la finalul partidei cu Barbora Strycova.