Ce spune Lidia Fecioru despre destinul fiecărui om

Fiecare dintre noi avem parte de un destin anume pe care îl primim prin familia noastră de origine. Dar ce se întâmplă când încercăm să ajutăm pe cineva fără ca acesta să dorească?

Preluăm din destinul acestuia, iar ca urmare a acestui lucru putem avea probleme mari în viață.

Destinul se află în mâna noastră

Tradiția populară spune că orice lucru pe care-l facem ne este destinat. Potrivit părintelui Stăniloaie, “Destinul omului nu se desfăşoară influenţat numai de factori materiali şi biologici sau cârmuit numai de voinţa proprie, ori a celorlalţi oameni, ci asupra lui stau aplecate în fiecare clipă puterile cerului, cât şi ale iadului, încercând să-l înrâurească în sensul urmărit de ele.

Omul nu e fărâmă uitată în spaţiul lumii, ci tot ce există îi poartă un palpitant interes.

Însemnătatea omului se arată nu numai prin faptul că a fost creat după chipul lui Dumnezeu, ci şi pentru aceea că în jurul fiecărui ins şi pentru fiecare se dă o neîntreruptă luptă nevăzută.

Articolul continuă după reclame

În jurul fiecărui om e concentrată întreaga existenţă creată şi necreată, văzută şi nevăzută”.

Orice om are libertatea să aleagă

De asemenea, Biblia spune că orice om are libertatea să aleagă în viață ce vrea să facă, apoi să suporte consecințele. În consecință, destinul se află în mâna noastră, în dreptul nostru de a alege.

Ce se întâmplă atunci când ajutăm pe cineva care nu ne-a rugat să facem acest lucru?

Preluăm din destinul acestuia, iar acest lucru nu este bun, spune bioenergoterapeutul Lidia Fecioru:

Nu trebuie să trecem bariera, iar lucrurile trebuie să rămână simple, dacă cineva are nevoie de tine, îți va cere ajutorul.

Poți chiar să le spui asta celor din apropierea ta și anume că vei fi acolo dacă au nevoie de tine, dar nu vei intra niciodată nepoftit în viața lor”.