Fabulosul fenomen natural surprins în Bucegi, asemănător aurorelor polare

Un fenomen pe cât de spectaculos pe atât de straniu, petrecut deasupra Bucegilor, a fost surprins în imagini de un localnic din Azuga care l-a postat la Facebook. Fotografiile care par desprinse dintr-o altă lume au devenit rapid virale.

Răzvan Neagoe, un tânăr din Azuga, absolvent al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov şi al Electrical Engineering, Electronics Scholarship de la Université Toulouse III – Paul Sabatier, potrivit profilului său, a postat luni, 25 februarie, nişte fotografii care surprind un fenomen natural superb petrecut în Munţii Bucegi, asemănător aurorelor polare.

Tânărul a însoţit fotografiile şi de un comentariu, explicând pe scurt că este vorba despre „un curcubeu al noilor iridescenţi deasupra Blidului Uriaşilor, în Bucegi”, observat din Azuga.

„Ieri, 24 februarie 2019, la apus, Bucegii au oferit un spectacol incredibil: cristalele microscopice de gheaţă din norii iridescenţi au descompus lumina, oferindu-ne un adevărat curcubeu de iarnă!

Nu ştiu cum s-a văzut din alte părţi, dar cred că Azuga a fost privilegiată cu poziţia optimă pentru vizionarea acestui spectacol.

Ca şi în cazul aurorelor polare, fenomenul a fost dinamic, uneori mai intens, alteori mai palid; a durat în total aproximativ douăzeci de minute, după care Soarele a coborât prea mult pentru a se mai putea forma întreg spectrul, lumina s-a rezumat la oranj-roşu şi apoi s-a lăsat întunericul”, a scris Răzvan Neagoe pe pagina sa de socializare.

Tânărul a explicat şi care a fost motivul pentru care nu a postat mai repede respectivele imagini: „Nu am postat ieri aceste imagini din respect.