Ecaterina Andronescu vrea o nouă schimbare în școli! Ministrul Educației cere uniforme obligatorii

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a spus că reintroducerea uniformelor școlare ar fi o ideea bună! Părinții și copiii sunt însă de altă părere!

Ministrul a spus că uniformele ar fi foarte utile pentru ca intrușii să poată fi văzuți cu mai multă ușurință de către cadrele didactice, dar și de paznicii școlilor.

Ecaterina Andronescu se gândește să reintroducă uniformele școlare

”Nu cred că paza este singura soluție pentru că aș vrea să dau exemplul școlii din Ploiești. Erau doi paznici, profesorul de serviciu, elevii toți aveau card de intrare, prin fața școlii patrulau doi sau trei jandarmi care l-au și prins pe rău-făcătorul respectiv.

Cu toate acestea… deci practic ne-am fi încadrat în standardele unei asigurări corecte a pazei școlii, iată ce s-a întâmplat. Deci eu cred ca mai trebuie sa găsim și măsuri suplimentare.

De exemplu, eu văd că acea uniformă școlară – poate că nu este cea mai potrivită sintagma și de aceea lumea o refuză, dar școala găsește o formulă pentru ca toți copiii să se îmbrace la fel și în felul acesta să fie ușor de distins un copil al școlii de cineva care e un intrus, din afara școlii.

Adică mai trebuie să luăm asemenea măsuri, care nu sunt exagerate”, a declarat Ecaterina Andronescu într-o emisiune tv.