Ea este românca de la Hollywood, nepoata unui actor celebru de la noi. Vorbește fluent cinci limbi străine

Elsa Pataky este una dintre cele mai frumoase și mai de succes românce și fotomodele de la Hollywood, dar puțină lume știe că aceasta este nepoata actorului Mircea Medianu, un cunoscut actor și profesor de teatru.

Frumoasa blondă s-a născut în Madrid, fiind fiica unui biochimist spaniol, José Francisco Lafuente, și Cristina Pataky Medianu, de origine româno-maghiară, de profesie editor. Elsa a studiat jurnalismul la Universitatea din San Pablo și a făcut și școala de actorie.

Vorbește fluent cinci limbi străine: spaniolă, română, engleză, franceză și italiană. Ea se caracterizează în autobiografia ce apare pe site-ul ei oficial, „sângele meu e ca un cockteil: o măsura spaniolă, una română, ceva unguresc și… asta sunt eu!”.

Actorul Mircea Medianu i-a influențat copilăria

Superba actriță nu se sfiește niciodată să vorbească despre originea ei. Ea recunoaște că nu stie multe lucruri despre țara natală a mamei sale, deși vorbește limba română foarte bine.

Mai mult, ea susține că bunicul ei, Mircea Medianu, un cunoscut actor și profesor de teatru în România, i-a influențat cel mai mult copilăria, alături de bunica Roza.

Blondă, cu ochi albastri, 1,70 m înălțime si de invidiat, Elsa arată incredibil la 41 de ani, după ce a adus pe lume trei copii. Aceasta a mărturisit într-un interviu în revista Elle că acum se simte cel mai bine în pielea ei și arată mai bine ca în tinerețe.

Și asta, pentru că face foarte mult sport și acum are mai puțină grăsime pe ea decât la 20 de ani, nu e de mirare că la un moment dat, a fost votată cea mai dorită femeie din Spania. Actrița are o mare pasiune pentru sport, face patinaj, călărie, parașutism și practică orice sport pe apă.

Este actriță și fotomodel de succes

Elsa și-a făcut debutul pe micile ecrane după ce a primit un rol în serialul „Al salir de clase”. Acesta a fost lansat în 1994, iar în urma succesului pe care l-a avut filmul, actrița a fost nevoită să renunțe la studii, ea începând să primească numeroase oferte de a juca în filme.

Primul lungmetraj în care a apărut s-a numit „El arte de morir”. În plus, multe dintre ofertele de film primite au fost coproducții englezești sau franceze și de aici a avut șansa să joace și în engleză și în franceză.

După o serie de roluri în seriale TV, Pataky a apărut în peste zece filme spaniole, iar în 2004 a jucat în „Iznogoud, marele vizir/ Iznogoud”, care a avut un mare succes de public. A mai jucat în filmul „Avionul cu şerpi/ Snakes on a Plane” (2006), de David Ellis, alături de Samuel L.

Jackson, dar şi în „Ninette”, de José Luis Garci, în seria TV mexicană „Mujeres Asesinas”, „Give ‘Em Hell, Malone” şi „Cod galben de crimă/ Giallo”, de Dario Argento.

Articolul continuă după reclame

Actriţa a putut fi văzută şi în partea a cincea a francizei „Fast and Furious”. Pentru rolul din „Fast Five”, al cincilea film din seria de filme „Iute și furios”, a fost numită de MTV, una dintre starurile care merită urmărite în 2011.

Ea a interpretat rolul Elenei Neves și a putut fi urmărită ulterior și în „ Fast & Furious 6” (2013),„ Furious 7” (2015), and The Fate of the Furious” (2017.

Elsa Pataki este măritată cu unul dintre cei mai sexy bărbați din lume

Elsa s-a făcut remarcată și în lumea modei, fiind imaginea mai multor companii celebre. Printre altele face reclamă colecției de bijuterii a firmei „Time Force”, numită „Ultimate Jewels”, în timp ce Cristiano Ronaldo reprezintă gama masculină a companiei. De asemenea, Pataki a ajuns pe coperțile a marilor reviste din întreaga lume.

Aceasta nu are succes doar pe plan profesional, ci și în viața personală. Ea este căsătorită cu unul dintre cei mai frumoși bărbați din lume, celebrul actor australian Chris Hemsworth, cunoscut mai ales pentru rolul din „Thor”.

Cei doi și-au confirmat relația în septembrie 2010, și s-au căsătorit în Indonezia, în același an, pe 28 decembrie, în mare secret, iar luna de miere și-au petrecut-o în Australia.

Este mama a trei copii

Chris Hemsworth a devenit celebru cu rolul Kim Hyde din serialul australian „Home and Away”. Hemsworth a jucat rolul Thor în filmul omonim ce a fost lansat în 2011, dar şi în „The Avengers”, filmul cu cel mai bun debut din istoria box office-ului nord-american.

A mai jucat în filme precum „Star Trek” (2009), „Cash” (2010), „Albă ca Zăpada şi Războinicul Vânător/ Snow White and the Huntsman” (2012) şi poate fi văzut în această perioadă pe marile ecrane în lungmetrajul SF „Thor: Întunericul/ Thor: The Dark World”.

Chris și Elsa au împreună trei copii, o fetiță mai mare, pe nume India Rose (5 ani), și doi băieți gemeni, în vârstă de aproape patru ani, Tristan și Sasha.

Actrița a fost surprinsă de paparazzi de multe ori, alături de mama ei, Cristina Pataky Medianu, care se pare că o vizitează destul de des pentru a o ajuta să se descurce cu cei trei copii. Mai mult, se pare că de la mama ei a și moștenit frumusețea, având în vedere că cele două seamănă foarte bine.

Chris Hemsworth a luat o pauză de la carieră să petreacă mai mult timp cu familia

Recent, Chris Hemsworth a declarat că își ia o pauză de la carieră pentru că vrea să se dedice familiei și să petreacă mai mult timp, cu frumoasa lui soție.

El abia a terminat filmările la „The Avengers” și consideră că e momentul perfect să facă o pauză. „Vreau să pot să-mi iau și eu copiii de la școală. Poate voi sta pe bară un an întreg. E timpul să-mi încarc bateriile, să mă bucur de priveliște și să fac surf” , a spus actorul,

De asemenea, într-un interviu acordat pentru Sunday Times, Chris a mărturisit că soția lui, Elsa Pataki, și-a sacrificat foarte mult cariera ca să poată să se ocupe de casă și de copii.

„A fost nevoită să renunțe la mai mult lucruri decât mine, pe plan profesional, și își dorește să mă retrag și eu un pic să petrecem mai mult timp împreună cu copiii”, a mai spus el.

Elsa a avut o relație de lungă durată și cu actorul Adrien Brody.