E oficial! De luni, 1 aprilie, se dau mai mulți bani pentru români! Cu cât au crescut alocațiile

De luni, 1 aprilie, românii vor primi mai mulți bani, odată cu intrarea în vigoare a ordonanței de urgență privind creșterea alocațiilor pentru copii.

Aceasta se aplică în luna următoare promulgării legii bugetului de stat, decizie luată în martie de președintele Klaus Iohannis.

De luni, 1 aprilie, se dau mai mulți bani pentru români! Se măresc alocațiile

Alocaţiile copiilor de până la doi ani se majorează de la 200 lei la 300 lei pe lună, în timp ce copiii cu vârsta de până la 18 ani ar primi cu 66 de lei mai mult, adică 150 lei pe lună.

Alocațiile ajung la 300 de lei pentru copiii cu handicap, cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, în urma unei decizii a Senatului României.

Și mai este o veste bună. Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr 9/2019 stabileşte ca suma pe care o primesc lunar copiii cu vârsta până la 18 ani şi ceilalţi tineri care se încadrează, ar putea fi majorată anual, relatează Mediafax.

Pensiile au fost recalculate!

Casa Națională de Pensii a emis deja deciziile de recalculare pentru pensionarii care se încadrează în grupele I și II de muncă. Este vorba, mai exact, despre mai bine de 100.000 de beneficiari. Cei care au primit deja decizia, vor primii bani mulți încă din luna martie.

Printre cei care beneficiază de respectiva recalculare se numără atât pensionarii de peste 70 de ani, care au dosarele mai vechi, dar și cei care se pensionează acum, aceștia urmând să primească din prima pensia recalculată. În grupa I de muncă, cei care aveau 2.000 de lei, vor primi de acum o pensie lunară de 3.000 de lei.