ANM a schimbat prognoza. Un val de aer polar cuprinde toată România

De marţi, vremea se răceşte brusc în majoritatea regiunilor, în urma pătrunderii pe teritoriul României a unui val de aer polar.

Astfel, valorile vor scădea dramatic în toată ţara, cu cel puţin 10 grade. În sud, în termometre nu se vor înregistra mai mult de 12 grade Celsius, iar la munte va ninge în majoritatea zonelor.

Meteorologii spun că, în noaptea de marţi spre miercuri, valorile se vor situa între minus 8 şi 5 grade Celsius. Cel mai frig va fi în zona depresiunilor, estul Transilvaniei şi la munte, informează observator.tv. Miercuri, temperaturile scăzute se menţin în toată ţara.

Articolul continuă după reclame

Mai cald va fi în est, unde valorile se vor situa în limitele normale pentru această perioadă.

Nopţile vor fi extrem de friguroase şi, în majoritatea regiunilor, îşi va face apariţia bruma, un fenomen periculos pentru că vegetația a avansat, iar pomii au înflorit.

Meteorologii atrag atenţia că luna martie 2019 se încheie cu deficit de umiditate în toată ţara, zonele cele mai afectate fiind Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, Banatul şi Crişana. Specialiştii spun că este una dintre cele mai secetoase luni din istorie. Sunt zone unde nu a mai plouat de mai mai bine de o lună de zile.