Doi soți au plantat peste 4 milioane de copaci, timp de 20 de ani, și au făcut ca toate animalele să se întoarcă în pădure

Din cauza actiunilor umane irationale, pierdem mii de hectare de padure in fiecare an, cauzand multe animale sa-si piarda habitatele.

Din pacate, doar o mana de copaci mai sunt replantati dupa ce au fost taiati.

Cu toate acestea, exista inca oameni care se straduiesc sa recreeze ceea ce industria lemnului distruge atat de usor.

Sebastiao Salgado, un fotograf din Brazilia, si sotia sa, Lélia Deluiz Wanick Salgado, au realizat un lucru maret in toata viata lor.

Timp de 20 de ani, sotii au plantat peste doua milioane de copaci si au refacut o padure terminata, in tara lor natala. Povestea lor inspira milioane de oameni sa le urmeze exemplul.

Sebastiao este unul dintre cei mai renumiti fotojurnalisti brazilieni, ale caror fotografii au aparut in numeroase publicatii de presa. Dupa ce a calatorit peste tot in lume pentru a face fotografii, fotograful s-a intors inapoi acasa in Brazilia, in anii ’90.

Din pacate, ceea ce a gasit la intoarcere l-a pus pe ganduri – padurile pline de animale salbatice, odinioara, au fost taiate si tot ceea ce a ramas era o pustietate uscata si goala.

Dar Sebastiao a decis sa faca ceva, impreuna cu sotia sa au inceput sa replanteze padurea, dezvoltand circa 4 milioane de puieti din copacii care au mai ramas, astfel incat sa pastreze speciile de plante si arbori specifice zonei, scrie unica.md.

,,Cand am inceput sa facem asta, toate insectele si pasarile s-au intors si, datorita acestor copaci, eu am renascut, acesta a fost cel mai important moment”, spune Sebastiao.Pe parcurs, au revenit in padure 172 de specii de pasari, 33 de specii de mamifere, 293 specii de plante si 15 specii de reptile.