De ce se îmbracă Regina Elisabeta a II-a atat de colorat

Regina Marii Britanii poate fi numită cu ușurință Regina Culorilor. Chiar dacă ținutele Maiestății Sale nu sunt atât de populare ca cele ale ducesei Kate, putem spune cu siguranță că regina are un stil unic colorat ce a rezistat în timp.

Simbolul Casei Regale Britanice are o preferință pentru ținutele monocrome pe care le asortează palton și pălărie.

Regina Elisabeta a II-a are, se pare, câteva preferințe când vine vorba de culori, poartă mai des albastru, verde sau mov. Maiestatea Sa nu va purta niciodată culoarea bej pentru că susține că nu o reprezintă și că lumea nu o va recunoaște dacă va alege această culoare.

Culorile roz sau galben, desi îndrăznețe, sunt pe placul reginei, dar și ale designerilor care susțin o astfel de alegere pentru persoanele mignone.

Ținutele Maiestății Sale sunt alese cu 6-12 luni înainte ca ele să fie purtate, așa că regina nu va sta niciodată în fața dulapului întrebând ce o să poarte mâine la evenimentul de mâine.

Designerii Casei Regale au grija ca regina Elisabeta a II-a să poarte haine în culori care îi vin bine, care o scot în evidență, dar și care se potrivesc evenimentului la care participă. Regina trebuie să poată fi văzută și în orice context.

De exemplu: dacă regina Elisabeta a II-a vizitează o școală, va purta culori vesele, iar hainele ei vor avea detalii jucăușe, ce plac copiilor (pene, flori, panglici).

Regina nu va purta verde dacă participă la evenimente ce au loc în spații deschise pline de verdeață. Din motive fotografice și estetice, verdele nu va scoate regina în evidență.

Designerii aleg culorile ținutelor și în funcție de simbolistica. Astfel, la o înmormântare Elisabeta a II-a va purta negru, iar la un eveniment vesel, galben (culoarea fericirii).

Regina Elisabeta a II-a se implică în alegerea hainelor și a culorilor pentru diverse evenimente. Aceasta are și anumite specificații, hainele trebuie să fie din materiale care nu se pot șifona și ținutele alese trebuie să fie suficient de confortabile.

Pentru Jubileul de Diamant, regina a ales o rochie aurie în onoarea evenimentului, dar și în concordanță cu locația, monumental dedicat reginei Victoria, Victoria Memorial, care este auriu.

Marea Britanie este o țară extrem de ploioasă, iar regina va alege mereu umbrele din material transparent pentru a putea fi văzută mereu de supușii Săi, dar mânerul va fi mereu asortat ținutei.