Cum să vopseşti ouăle de Paşte în mod sănătos

Ouăle de paşte. Daca esti adepta unui stil de viata cat mai natural, probabil ca stii deja ca vopseaua de oua poate sa patrunda prin coaja acestora si prin urmare, sa fie ingerata de oameni.

Cum vopsim ouale in mod natural?

Metoda 1

Sfecla rosie este raspunsul, acesta fiind un colorant natural folosit chiar si de catre cofetarii care nu vor sa utilizeze ingrediente artificiale in deserturile lor.

Intr-adevar, rosul obtinut nu va fi niciodata la fel de intens precum cel obtinut din vopselurile din comert, dar pana la urma nici un aspect natural nu este de lepadat, dimpotriva.

Ca sa obtii totusi o culoare cat mai tare, foloseste o cantitate mare de sfecla rosie, taiata cubulete.

Pune bucatelele de sfecla intr-o cratita de dimensiuni mici sau medii, adauga ouale, apoi mai adauga un strat de sfecla si peste ele.

Toarna apa astfel incat ouale sa fie complet in lichid si adauga si doua linguri cu otet alb, care ajuta la fixarea culorii pe suprafata acestora. Optional, inainte de a pune ouale la colorat, poti sa le speli cu mare grija cu putin detergent, pentru ca vopseaua naturala sa se prinda mai bine de coaja.

Articolul continuă după reclame

Dupa ce ai aranjat ouale, sfecla rosie si otetul, da drumul la foc si cand apa da in clocot, micsoreaza flacara si lasa ouale la facut intre 15 minute si o ora, in functie de nuante pe care vrei sa o obtii.

De asemenea, pentru un rosu mai intens, poti sa lasi ouale in zeama de sfecla rosie peste noapte, la frigider.

Metoda nr. 2

INGREDIENTE

-coji de ceapă

-ouă albe

-tifon

-colorant alimentar

-apă

-0.5 lingură de sare

-ulei

-discuri de bumbac

MOD DE PREPARARE

1. Înmuiați oul crud în apă și dați-l prin coji de ceapă. Puneți-l în mijlocul tifonului și înfășurați-l strâns, legați capetele cu un fir de ață.

2. Dizolvați colorantul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Puneți ouăle în cratiță, turnați deasupra colorantul și ouăle, adăugați sarea și puneți cratița la foc. Fierbeți apa, reduceți focul și fierbeți ouăle timp de 8 minute.

3. Scurgeți apa clocotită și umpleți cratița cu apă rece. Când ouăle se vor răci, îndepărtați tifonul cu coji de ceapă. Ca să obțineți ouă lucioase, frecați-le cu un disc de bumbac înmuiat în ulei.