Cum sa va pregatiti in doar 15 minute picioarele pentru a arata impecabil. Baite cu bicarbonat

Dincolo de intrebuintarile gospodaresti, bicarbonatul de sodiu este o adevarata pulbere magica si pentru ten. Substanta face minuni nu doar in cazul intepaturilor de insecte, ci poate fi folosit cu succes si in tratamentele de infrumusetare.

Bicarbonatul de sodiu este o pulbere alba care la incalzire (peste 65 de grade Celsius) se descompune in carbonat de sodiu, dioxid de carbon si apa. Datorita acestei proprietati se foloseste ca praf de copt si la fabricarea extinctoarelor cu dioxid de carbon.

Atunci cand este amestecat cu acid, bicarbonatul de sodiu reactioneaza, creand bule si emanand gaz de dioxid de carbon. Aceasta este explicatia stiintifica a substantei.

Dincolo de teorie, aplicatiile practice ale bicarbonatului de sodiu sunt extrem de numeroase. De la intrebuintarile gospodaresti pana la utilizarea ei in medicamente si produse

Ce efecte poate avea bicarbonatul de sodiu asupra pielii tale? Potrivit csid.ro, cu ajutorul prafului alb iti poti prepara un scrub pentru tot corpul.

Amesteca patru linguri de fulgi de ovaz cu putina apa calda si cu 2 linguri de bicarbonat si uite asa vei obtine un scrub benefic pentru fiecare particica din corpul tau.

Preludiu pentru manichiura? Freaca-ti unghiile cu o periuta imbibata in bicarbonat pentru o exfoliere a unghiilor ca la carte! Fa asta inainte de fiecare aplicare a ojei si vei observa imediat efectele! Scapa de excesul de sebum din parul tau cu un truc cat se poate de simplu!

Adauga o lingurita de bicarbonat cantitatii de sampon cu care te speli regulat, si maseaza bine scalpul. Bicarbonatul are un efect abraziv asupra parului tau si, astfel, vei obtine un par mai curat imediat!

Bicarbonat sau deodorant? Da, ai auzit bine. Patru linguri de bicarbonat amestecat cu aproximativ 10 picaturi din uleiul tau preferat (iasomie, argan, masline, jojoba, etc) si vei obtine deodorantul perfect, lipsit de alte chimicale.

Aparent, bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat cu succes si in scopuri cosmetice, deoarece el curata, dezinfecteaza, regenereaza si inmoaie excelent pielea. De asemenea, acest compus reduce in mod minunat inflamatia si cicatrizeaza ranile.

PROPRIETATILE BICARBONATULUI DE SODIU

Antiseptica.

Dezinfectanta.

Antimicotica.

Purificatoare.

Antiinflamatoare.

Cicatrizanta.

Emolienta.

INGRIJIREA PICIOARELOR IN CONDITII CASNICE

BAITA CU BICARBONAT DE SODIU SI SAPUN

Ca sa curatati foarte bine pielea picioarelor, dizolvati 2 linguri de bicarbonat de sodiu si 2 linguri de fulgi de sapun in 3 litri de apa calda. Inmuiati picioarele in solutia obtinuta pe parcursul a 10 minute.

BAITA CU BICARBONAT DE SODIU SI ULEIURI ESENTIALE

Daca doriti sa hidratati si sa tonifiati pielea picioarelor dumneavoastra, amestecati 3 litri de apa calda cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Adaugati cateva picaturi de ulei esential de patchouli, lamaie, portocala, levantica sau migdale, pe care le-ati dizolvat in prealabil intr-o cantitate mica de ulei de masline sau spirt. Inmuiati picioarele in solutia obtinuta pe parcursul a 10 minute.

BAITA CU BICARBONAT DE SODIU SI ARGILA

Acesta este remediul ideal pentru pielea uscata si bataturi. De asemenea, el hraneste in mod minunat patul unghial. Ca sa pregatiti aceasta baita, trebuie sa dizolvati 4 linguri de argila alba si 2 linguri de bicarbonat de sodiu in 2 litri de apa.

Ingrijiti-va corect talpile. Nu uitati sa aplicati o crema hidratanta pe calcaie inainte de somn si nu veti mai avea nevoie de serviciile specialistilor in pedichiura.

BAIA CU BICARBONAT DE SODIU SI SARE

Baia cu bicarbonat de sodiu si sare inmoaie excelent pielea picioarelor. Pentru a realiza aceasta procedura, trebuie sa dizolvati 2 linguri de sare de mare si 2 linguri de bicarbonat de sodiu in 2 litri de apa. Inmuiati-va picioarele in solutia obtinuta timp de aproximativ 7-8 minute.

Aceasta baita cosmetica va inlatura bataturile si pielea aspra. Pe langa aceasta, sarea reprezinta un antiseptic celebru. De aceea, va va proteja picioarele de bacterii si ciuperci.

BAIA CU BICARBONAT DE SODIU SI LAPTE

Un litru de lapte gras de vaca (caldut) si o lingurita de bicarbonat de sodiu pot inlocui o sedinta la cosmetolog. Aceasta solutie inmoaie si netezeste de minune pielea. Dupa baita calcaiele devin moi si catifelate. Pe langa toate celelalte aspecte, baita cu lapte reprezinta o excelenta masura profilactica impotriva afectiunilor micotice.

BAIA CU BICARBONAT DE SODIU SI PEROXID DE HIDROGEN

Ca sa tratati crapaturile de pe calcaie, trebuie sa adaugati apa oxigenata in baita cu bicarbonat de sodiu. Asemenea solutie nu numai ca omoara bacteriile, ci inlatura si stratul superficial, ingrosat al pielii.

Datorita acestor bai, la scurt timp veti reface frumusetea, tineretea si moliciunea picioarelor dumneavoastra. Adaugati 2 linguri de peroxid de hidrogen si 2 linguri de bicarbonat de sodiu in apa calduta. Tineti picioarele in solutia obtinuta timp de 12-15 minute, dupa care curatati pielea inmuiata de pe talpi cu ajutorul unei perii aspre.

BAIA CU BICARBONAT DE SODIU SI IOD

Iodul este un dezinfectant suplimentar, care contribuie la inlaturarea ciupercilor din crapaturile adanci si deschise de pe calcaie. Baile cu bicarbonat de sodiu si iod sunt folositoare pentru cei care au pielea foarte lezata. Ca sa pregatiti o asemenea baita, trebuie sa dizolvati 2 linguri de iod si 2 linguri de bicarbonat de sodiu in 2 litri de apa.