Cum sa-ti gasesti sufletul-pereche

A visa la acest lucru este distractiv si usor, dar adevarata intrebare este: unde iti gasesti acest suflet-pereche? Tine de destin?

Ei bine, da, daca tu crezi in soarta, atunci va avea de-a face cu acest aspect, dar nu fara sa depui ceva efort. Destinul trebuie sa iti dea o indrumare, ca si cum ati fi o echipa, astfel incat tu sa iti gasesti persoana pe care ti-ai dorit-o intotdeauna sa faca parte din viata ta.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci inainte de a-ti gasi sufletul-pereche este sa te regasesti pe tine insati. Care sunt calitatile pe care le consideri importante? Care sunt principiile si convingerile tale?

Cum iti arati afectiunea si cum te astepti sa iti fie aratata? Acestea sunt intrebari pe care este necesar sa ti le adresezi tie insati inainte de a porni cautarea.

Parcurgand acest „interviu” cu propria persoana, lucrurile ti se vor mai clarifica si vei vedea ce tip de persoana cauti, in loc sa alegi una la intamplare.

Este un lucru obisnuit pentru o persoana sa iasa la intalniri doar pentru a se afla in treaba. Intalnirile sunt amuzante, niste experiente grozave, asa ca nu este indicat sa iesi cu oricine doar ca sa ai o intalnire sau sa intri intr-o relatie ca sa nu te simti singura.

Cand iesi la o intalnire, este important sa folosesti intalnirea ca pe o oportunitate de a observa daca iti doresti sa revezi persoana respectiva si daca poseda calitatile pe care le cauti.

Daca, de exemplu, cauti o persoana care pune accentul pe latura romantica, dar iesi cu una care este pasionata de jocurile de baseball si iubeste vanatoarea, atunci iti poti face cu usurinta o parere despre directia incotro se va indrepta relatia. Ar trebui sa poti sa iti dai seama de aceste calitati inca de la primele intalniri.

De indata ce ai realizat ca acele intalniri nu duc catre relatia la care ai visat, automat nici persoana respectiva nu e cea ideala, si ar fi mai bine sa incetati sa va mai vedeti pentru a evita sa va faceti sperante false.

Continuand sa te intalnesti cu cineva doar pentru ca ai intrat intr-o zona de confort sau pentru ca nu vrei sa ii ranesti sentimentele, nu va face altceva decat sa te retina de la a intalni persoana care iti este cu adevarat ursita, fara sa mai mentionam si pierderea timpului tau si al persoanei cu care te intalnesti.

Desparta-te de acea persoana intr-un mod amabil, spunandu-i ca este o persoana foarte interesanta si placuta, dar ca simti ca este mai bine pentru tine sa fii singura pentru o perioada si apoi sa mergi mai departe.

Este nevoie de rabdare pentru a iti depista sufletul-pereche; asa ca nu te simti frustrata sau deznadajduita daca nu il gasesti intr-un anume termen. Lucrurile bune necesita timp pentru a ajunge sa ti se indeplineasca, iar tu vei descoperi cand este momentul oportun pentru ele.

Momentul devine oportun atunci cand observi semnele potrivite, ca de exemplu urmatoarele:

1. Sunteti puternic atrasi fizic unul de celalalt.

2. Sunteti foarte atrasi de personalitatile voastre.

3. Aveti interese comune.

4. Impartiti aceleasi principii.

5. Aveti mare respect unul pentru celalalt.

6. Este o persoana care te face sa te simti speciala si demna.

7. Este cineva care depune mare efort pentru a isi arata pasiunea pentru tine si lucrurile importante din viata ta.

8. Sunteti la acelasi nivel emotional.

Acestea sunt unele dintre cele mai mari si importante semne pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand iti cauti sufletul-pereche. Nu vor fi greu de observat, deoarece vei sti cand lucrurile sunt exact asa cum iti doresti.

Cand ai descoperit o asemenea persoana, este bine sa iti amintesti sa iei lucrurile pas cu pas. Uneori, oamenii se avanta si sfarsesc prin a fi raniti sau ajung sa realizeze ca au tras concluziile mult prea repede. Ia usor situatia si observa cum decurg lucrurile. Vezi daca persoana ce pare potrivita pentru tine in toate aspectele isi pastreaza calitatile pe masura ce relatia avanseaza.

Cand timpul a dovedit ca sunteti compatibili cu adevarat in felurile la care ati visat, atunci relatia poate trece la nivelul urmator, iar voi doi va puteti gandi la angajamente serioase, la cladirea unui viitor impreuna.

Ca si inainte, este important sa acordati atentie felului in care va asumati angajamentele luate impreuna si daca ajungeti la un consens asupra viitorului pe care amandoi il aveti in minte. Daca ramaneti impreuna sub aceleasi aspecte, este un semn foarte mare ca ai intalnit persoana potrivita…

Gasirea sufletului-pereche este cea mai mare multumire pe care o poti avea, dar lucrurile nu se opresc aici. A gasi persoana potrivita este doar inceputul; a tine langa tine acea persoana necesita efort din partea amandurora.

Va trebui ca voi doi sa continuati sa va apreciati unul pe celalalt pentru tot restul vietii, sa va respectati reciproc individualitatile si visurile. Improspatati-va memoria amintindu-va cum ati ajuns impreuna si cum ati decis sa va luati angajamente unul fata de celalalt.

Cat timp veti mentine vie magia dintre voi, relatia va continua sa dezvolte dragostea si afectiunea pe care nici nu vi le-ati fi imaginat vreodata ca vi se pot intampla tocmai voua!