Cum sa te protejezi de energia negativa a altcuiva: 5 reguli importante

A invata sa nu absorbi energia negativa a oamenilor din jurul tau este o mare pricepere spirituala. Empatia este abilitatea de a recunoaste si de a simti emotiile altor persoane. Simpatia este un sentiment de compasiune pentru alte persoane.

Adesea, un empat absoarbe majoritatea durerii si suferintei celorlalti si acest lucru il poate afecta negativ.

Daca ai fost intr-o camera cu o persoana negativa, stii cat de toxica poate fi energia ei. Sa inveti sa nu absorbi energia negativa a altor oameni este o mare abilitate spirituala.

Iata 5 moduri de a te proteja de influenta rea a altor oameni.

1. Aminteste-ti ca nu poti multumi pe toata lumea

Daca cineva se plange de tine, nu incerca sa multumesti aceasta persoana. Acest lucru va trage numai energia din tine si te va face sa depinzi energetic de opinia lui. Nu toata lumea te va iubi.

Oamenii traiesc pe pamant pentru un alt scop. Iubeste-te mai intai de toate – si vei crea un camp de forta care te va proteja de influenta opiniei altora. De asemenea, aminteste-ti ca nu poti schimba totul.

Nu-ti face o misiune din asta. Uneori, cel mai bun lucru pe care il poti face este pur si simplu sa nu absorbi energia pe care oamenii o proiecteaza spre tine.

2. Invita cu atentie si alti oameni in viata ta

Trupul, mintea si imprejurimile imediate sunt templul tau. Pe cine vei invita? Este o invitatie deschisa? Oamenii trebuie sa-si stearga picioarele inainte de a intra sau este normal sa-ti murdareasca sufletul?

Daca intr-o zi ii dai omului o bucata de paine, va cere o paine a doua zi. Daca lasi pe cineva sa stea in weekend, va incerca sa ramana timp de o saptamana. Am crezut odata ca sotia mea a fost rece si zgarcita pentru unii dintre vecinii nostri.

De indata ce mi-am dat seama ca ea s-a respectat pe ea insasi si casa ei, i-am apreciat atitudinea.

Este minunat sa fii generos, dar exista o linie fina pe care trebuie sa o respecti pentru a nu fi calcat in picioare. Invata sa spui nu si sa te simti bine cu tine.

3. Nu mai acorda atentie nemernicilor

Parazitul are nevoie de o gazda pentru a supravietui. Cand acorzi atentie altcuiva, ii dai energie. Vampirii energetici iti vor fura gandurile, reducand energia. Unii oameni isi vor proiecta energia negativa asupra ta si apoi vor merge la urmatoarea persoana.

Poate ca o alta persoana isi revarsa frustrarile la locul de munca, intr-o relatie sau chiar in realizari reusite. Toate aceste emotii te pot scurge si iti poti schimba viata in cel mai brutal mod. Iubeste-te, spune-le celor din jur ca nu esti gata sa ii asculti chiar acum. Deci nu vei mai absorbi energia lor toxica.

4. Respira in natura

Iesi in natura, mediteaza, relaxeaza-te si respira. Curata-te din interior si exerseaza.

Fii ca un fluture: usor, dar rapid. Respiratia mareste circulatia sangelui in organism si ajuta la prevenirea absorbtiei energiei de la oamenii din jurul tau. Umbla cu incredere, tine capul sus si nu lasa pe nimeni sa iti strice starea de spirit.

Omul mananca totul in jurul lui si devine gras si stationar. Trebuie mai intai sa devina usor ca sa zboare.

5. Asuma-ti 100% responsabilitate pentru gandurile si emotiile tale

Felul in care te simti este 100% responsabilitatea ta. Universul trimite oameni in viata noastra pentru a ne testa. Perceptia noastra este mai puternica decat perceptia altora.

Nu esti o victima si nimeni nu are putere asupra ta. Gandeste-te la modul in care gandurile sau asteptarile tale se manifesta intr-o situatie care te deranjeaza. Totul depinde de nivelul tau de rabdare, iritabilitate sau compasiune?

Odata ce iti asumi responsabilitatea pentru reactiile tale, te vei conecta cu tine insuti la un nivel mai profund. Creezi situatii care iti sporesc nivelul de energie.

Te simti bine in jurul unei persoane? Este aceasta persoana apropiata tie? Meriti o experienta minunata si a venit timpul sa realizezi acest lucru.

Stiinta de a te proteja de energiile altor oameni incepe cu dragoste de sine. Aminteste-ti ca meriti fericire si pace. Aminteste-ti ca acest lucru este normal, iar tu insuti esti autorul starii tale energetice.