Au crescut pensiile unei categorii de pensionari cu 1.500 de lei! Care sunt beneficiarii

Venitul lunar al unei categorii de pensionari a crescut cu 1.500 de lei. Mai exact, Casa Națională de Pensii Publice a publicat date privind pensiile speciala, care arată o majorare uriașă a pensiilor magistraților, cu aproximativ 1.500 de lei comparativ cu luna septembrie.

De altfel, pensiile speciale acordate magistraților au înregistrat un record, crescând în doar trei luni. Cât despre sumele suplimentare, acestea au venit de la bugetul de stat, conform informațiilor publicate de Casa Națională de Pensii.

Pensiile unei categorii de pensionari au crescut cu 1.500 de lei

În decembrie, numărul magistraților ce aveau venit lunar special era de 3.629 lei, comparativ cu cea din luna septembrie, de 3.568 lei, pensia medie primită de aceștia fiind de 17.537 lei, comparativ cu suma din septembrie, de 16.063 lei.

De asemenea, bugetul de stat a asigurat această majorare, ce nu a venit din cota susținută din contribuțiile la pensii plătite de foști magistrați.

Totodată, pensiile speciale primite de personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor au crescut la 4.024 lei în decembrie de la 3.941 lei din septembrie.

În ceea ce privește pensiile speciale primite de foștii parlamentari, acestea au suferit și ele o creștere cu aproximativ 100 de lei, de la 4.294 lei în septembrie, la 4.382 lei din decembrie.

Pensia minimă va crește din 2019 cu 110 procente, ajungând de la 640 de lei, la 705 lei. Potrivit OUG nr. 6/2009, privind instituirea indemnizației sociale pentru pensionari:

„Indemnizaţia socială pentru pensionari, pensionarii sistemului public de pensii şi pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari.”