Cum prepari pastele carbonara. Rețeta delicioasă a italienilor

Dacă vrei să organizei o cină pentru oamenii dragi sau dacă pur și simplu vrei să difersifici meniul familie, iată cum să prepari paste carbonara.

Ai nevoie de puține ingrediente. Sosul se prepară foarte rapid în timp ce pastele sunt la fiert, așa că nu ar trebui să dureze mai mult de 10 minute pentru a obține gustul delicios al italienilor.

Pastele carbonara sunt un fel de mâncare speciffic zonei Lazio, Italia, iar combinația intensă de gusturi face ca rețeta să fie pe placul multor oameni.

Acestea au un sos compus din gălbenușuri bacon sau pancetta, brânză rasă, usturoi și piper negru.

Cum prepari originala rețetă de paste carbonara

Originea denumirii vine de la cuvântul ”carbonaro”, tradus: ”cărbune arzător” și se referă la tipul de vase în care erau preparate.

Totodată, numele provine de la muncitorii care au mâncat pentru prima oară acest fel de paste ori chiar de la Carbonari, societatea revoluționară secretă, care a jucat un rol cheie în încercărie de a unifica Italia.

Ingrediente:

400 grame de spaghete

200 grame bacon/pancetta

4 gălbenușuri

75 grame pecorino

usturoi

sare

piper

Mod de preparare:

Pune apă fierbinte într-o cratiță încăpătoare, iar peste adaugi o linguriță de sare. Când apa începe să se fiarbă, pune și pastele la fiert și lasăse acolo timp de 4-5 minute.

Până se fierbe apa, taie baconul cubulețe. Bate gălbenușurile cu 40-ro grame de brânză pecorină, dacă nu, poți pune parmezan.

Frige baconul în tigaie fără ulei, căci are grăsimea lui. Când pastele au fiert, scoate-le și clătește-le, apoi pune-le direct pestte bacon. Agita pastele timp de un minute și adaugă o cană de apă peste ele.

Lasă pastele să se răcească un miinut, adaugă gălbenușurile și brânza, apoi amestecă energic pentru a evita coagularea gălbenușurilor.

Pune pastele la loc pe foc pentru 30-60 de secunde și servește fiecare porție cu puțină brânză rasă deasupra, apoi puțin piper măcinat.