Cine este fetita de 12 ani care a desenat ochiul plangand in culorile tricolorului: „Asa am simtit eu Centenarul“

O eleva din Constanta a realizat o pictura care a devenit simbol al Centenarului. Imaginea unui ochi care varsa lacrimi tricolore a aparut la parada organizata in Bucuresti de Ziua Unirii.

Alesia Cobasnian are 12 ani si este eleva la Colegiul Regina Maria din Constanta. Picteaza de cand se stie, iar de curand, desenul ei, un ochi care varsa lacrimi de culoarea rosu, galben si albastru, a devenit viral pe internet.

De 1 Decembrie, cand am sarbatorit Centenarul, mai multi romani au multiplicat desenul pe pancarte si au adaugat mesajul: „La multi ani, Romania! Nu plange, te vom scapa de infractori“.

Alesia a fost felicitata de toti cei care i-au vazut, i-au apreciat si apoi au distribuit imaginea: „Un desen foarte expresiv in an Centenar vazut din prisma unui copil de 12 ani“, „Viziunea este impresionanta.

Imaginea Romaniei suferinde“, „Atunci cand un copil de 12 ani exprima realitatea din Romania“, „Nu stiu ce titlu a ales micuta artista pentru desenul ei, insa mie mi se pare sugestiv pentru ca in An Centenar, romanii plang…

Va rog, daca va place, sa lasati si cateva vorbe, aprecieri, un titlu, un gand bun. Sa ii incurajam pe acesti copiii frumosi si talentati“, „Felicitari Alesia pentru talentul tau artistic si talentul de a transpune trairi, sentimente.

Este trist ce se intampla in Romania zilele noastre si aceasta tristete este surprinsa pe deplin in desenul tau“ sunt doar cateva mesaje la viralul de pe Facebook.

Copila, al carui desen a devenit viral pe Facebook, dupa ce l-a postat ea si mama ei, nu se astepta ca va avea un asemenea impact, insa spune ca i s-a parut extraordinar ca mii de romani sa aprecieze desenul sau.

Fetita de doar 12 ani spune ca asa a vazut ea Centenarul si ceea ce a simtit a reprodus in culori. Alesia Cobasnian spune ca, atunci cand va fi mare, vrea sa se faca arhitect sau designer.

Desenul Alesiei a aparut pe mesajele de Centenar