Cele mai impresionante momente de la parada de 1 Decembrie 2018

Sambata, 1 Decembrie 2018, incepand cu ora 10:00, a avut loc, la Bucuresti, cea mai spectaculoasa parada militara, pe masura evenimentului sarbatorit: Centenarul Marii Uniri.

Aproape 20.000 de oameni au participat la defilare

La Parada Militara de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf din Capitala au participat aproximativ 20.000 de persoane venite sa admire militarii si tehnica Armatei.

21 de salve de tun au fost trase in timpul intonarii imnului

Aceasta a fost una dintre cele mai frumoase defilari pe care le-a avut Capitala, deoarece s-a folosit aproape toata tehnica militarilor prezenti la eveniment.

21 de salve de tun au fost trase in timpul intonarii imnului, de catre bateria de artilerie a Brigazii 30 Garda ,,Mihai Viteazul”.

Parada fost deschisa de aviatia militara

Anul acesta, in premiera, parada militara nationala a fost deschisa de aviatia militara. La eveniment a fost prezenta o formatie de elicoptere, in frunte cu un elicopter din dotarea Bazei 90 Transport Aerian, purtand drapelul national.

La parada au fost prezenti militari din Albania, Buglaria, Grecia, Turcia, Canada, dar si din alte tari

Pe sub Arcul de Triumf au trecut militari romani, dar si din strainatate, mai exact din: Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croatia, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia si Ucraina.

Peste 4.000 de militari au defilat cu 200 de mijloace tehnice: tancuri, TAB-uri si noile modele de transportoare blindate Piranha 5. A urmat un moment dedicat unui secol de la Marea Unire, cu militari imbracati in uniforme din Primul si al Doilea Razboi Mondial.

Jandarmeria a avut o prezenţă mai redusă ca de obicei la parada de 1 Decembrie 2018.