Cea mai importantă recunoaștere pentru Simona Halep. Cum a sărbătorit Nike victoria româncei

Victoria istorică a Simonei Halep la Roland Garros, în fața americancei Sloane Stephens, a făcut înconjurul lumii. Nike, sponsorul Simonei Halep, a cumpărat un spațiu publicitar de dimensiuni impresionante chiar în Madison Square Garden, din New York.

„You never forget your first (Primul nu se uită niciodată)” – au scris cei de la Nike pe un panou uriaș cu chipul Simonei Halep.

„În New York se apreciază performanța Simonei, chiar dacă a învins în finală tocmai o americancă. Cam cât de mândri putem fi că am completat celebrul trio Hagi-Nadia-Năstase cu încă un nume: Halep. Ah, și Dracula”, a scris un utilizator pe Facebook, postând o imagine cu panoul amplasat în Madison Square Garden.

Simona Halep revine în România, luni, din Franţa, unde a câştigat titlul la Roland Garros.

Ea va sosi cu o cursă Tarom, care ajunge la ora 16.15, urmând a fi întâmpinată de ministrul Tineretului si Sportului, Ioana Bran, de preşedintele FRT, George Cosac, precum şi de ceilalţi membri ai Comitetului Director al FRT, la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

Simona Halep, locul I WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA.

În urma acestui succes, primul din carieră la un grand slam, Halep a devenit prima jucătoare română care câştigă un “major”, după Virginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.

Sâmbătă, Simona Halep și-a făcut un cadou minunat și a făcut milioane de români fericiți. După ce a ratat 3 șanse de a câștiga un turneu de grand slem, a patra a fost cu noroc. Imediat după ce a câștigat la Roland Garros, gigantul american Nike a trimis un mesaj pe un site de socializare.

”Neînfricata Simona câştigă primul trofeu de Grand Slam al carierei pe zgura din Paris“, a notat firma. Interesant este modul în care Nike și Simona Halep a început colaborarea. Acest moment a fost povestit de către Dumitru Hărădău la Digi Sport.

“Fără Ţiriac, ea nu făcea contract în valoare de două milioane de euro cu Nike! Ştiţi cum s-a întâmplat?

Ţiriac a trimis un avion particular în SUA pentru a-i aduce la Bucureşti pe reprezentanţii de la Nike. Întâlnirea a avut loc la clubul Stejarii. Au intrat ăia acolo, nu ştiau pe unde sunt şi au rămas impresionaţi de ce au văzut”, a dezvăluit Hărădău, potrivit Libertatea.ro.

Fostul tenismen a continuat: ”Ţiriac le-a explicat: «Băi, fraţilor, dacă pierdeţi ocazia asta, alta nu veţi mai avea».

Ăia semnau orice! Apoi s-au întors în America cu acelaşi avion privat. Credeţi că se putea face un contract, chiar şi pentru Simona, dacă nu era Ţiriac? Acelaşi om care a făcut contractele pentru Boris Becker şi pentru alţii. Halep are în spate cea mai bună echipă, dar cel mai important rol îl are Ţiriac”.

Dinspre Adidas, multă tăcere. Probabil că în acest moment concernul de echipament sportiv german regretă faptul că nu a semnat continuarea colaborării cu liderul WTA.