Cea mai bună  metoda pentru a înmulți trandafirii. Sfaturi de aur de la specialisti

Dacă și vouă vă plac la fel de mult, ca și mie, trandafirii, vă recomand să citiți acest articol.

Cum știți deja, majoritatea grădinarilor înmulțesc florile prin butași, însă vă garantez că metoda lor nu se compară cu cea pe care urmează să v-o prezint azi.

Dacă ați consumat burrito, probabil că sunteți deja familiarizați cu aspectul acestui tip de mâncare, de proveniență mexicană. Totuși, nu vom consuma trandafirii, doar ne vom folosi de aceeași tehnică, pentru a-i multiplica.

Vei avea nevoie de butași și de ziar…

Butașii de trandafiri trebuie să fie la fel de subțiri precum un creion și să aibă o lungime de circa 20 cm.

Mai departe, trebuie să îndepărtezi frunzele și să tai partea de jos a butașilor, exact sub mugur, iar pe cea de sus, la o distanță de aproximativ doi muguri.

Ai mare grijă, deoarece butașii nu trebuie să fie bolnavi sau să aibă pete de mucegai, deoarece îi pot îmbolnăvi și pe ceilalți.

Ia apoi un ziar mare, o pungă de plastic și apă. Strânge butașii în mănunchi și înfășoară în ziar, astfel încât să fie acoperit în totalitate.

Înmoaie burrito-ul obținut în apă. Ia o cârpă, înmoai-o în apă, stoarce-o bine și înfășoară ziarul cu ea.

După ce ziarul s-a udat, îndepărtează cârpa și pune burrito-ul într-o pungă de plastic. Depozitează într-un spațiu răcoros.

În doar 4 săptămâni, încep să dea rădăcinile.

Verifică butașii din când în când, ca nu cumva să sfoiegească. Dacă se întâmplă asta, aruncă orice butaș sfoiegit sau bolnav, deoarece vor fi afectați și ceilalți.

Când observi că butașii au rădăcini, îi poți planta. Sădește-i astfel încât să rămână doar un singur mugur deasupra solului, restul trebuie să fie în pământ.

Acoperă cu o pungă sau o sticlă din plastic. Nu uita să uzi butașii si să îi ții la umbră, mai ales atunci când sunt temperaturi ridicate.

Când plantele încep să crească îndepărtează treptat punga sau sticla din plastic. Poți începe cu descoperirea plantei timp de o oră, după care acoperi la loc, până când ajungi să îndepărtezi definitiv stratul protector.